Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (3x)
27. 6. 2025
Grilovaná zelenina s kari máslem a chlebem nán
Apetit
Grilovaná zelenina s kari máslem a chlebem nán
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (3x)

Zelenina na grilu nemusí být nuda. Stačí jí dopřát trochu péče, přidat voňavé kari máslo a podat s teplým naanem – a máte jídlo, které chutná i těm, kdo normálně zeleninu obcházejí obloukem. Barevné, voňavé a ideální pro letní večeři na terase. A bonus? Žádné složité přípravy ani maso v dohledu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na kari máslo

Na chléb nán

Na grilovanou zeleninu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/6

Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme! A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve. Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu. Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu. S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video. Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_1936014517.jpeg

Marináda – tajná zbraň každého grilmistra. Co a jak dlouho marinovat, abyste dosáhli dokonale křehkého a šťavnatého výsledku?

Ne každé maso potřebuje marinádu, aby zazářilo na talíři. Zatímco vyzrálé hovězí si vystačí se solí a pepřem,jiné kusy jako vepřová krkovice nebo kuřecí prsa si o marinování přímo říkají. Správně zvolená směs oleje, kyselé složky, bylinek a koření dokáže proměnit obyčejný kousek masa ve šťavnatou a voňavou delikatesu. Co do marinády patří a jak dlouho nechat suroviny odpočívat, aby výsledek stál za to?