Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Zkuste obměnit osvědčenou italskou trojkombinaci salátu caprese a mozzarellu tentokrát doplnit nektarinkami. Výsledek je fantastický, zvlášť když místo běžné mozzarelly použijete burratu s krémovým vnitřkem.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    • 1 menší ciabatta, natrhaná na kousky
    • 3–4 nektarinky, středně zralé, vypeckované a nakrájené na půlky či čtvrtky
    • olej neutrální chuti nebo olivový olej na opékání
    • 1/2–1 citron, kůra nastrouhaná, ideálně zesterem (škrabkou na citrusovou kůru) na nudličky a vymačkaná šťáva
    • pár kapek medu nebo agávového sirupu
    • 3 lžíce oleje z vlašských či lískových ořechů nebo dobrého panenského olivového oleje 
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená natenko nebo nadrobno 
    • mořská sůl a čerstvě mletý růžový pepř 
    • 1 velká koule burraty (lze nahradit dobrou čerstvou mozzarellou), natrhaná na kusy 
    • pár snítek máty nebo meduňky, drobné lístky v celku, velké nakrájené natenko

Příprava jídla

1 Ciabattu opečte nasucho v troubě, na pánvi nebo pod grilem dozlatova a dokřupava. Pak ji odložte. (Ciabattu můžete také opéct na venkovním grilu.)

2 Rozehřejte grilovací pánev na silném ohni, nektarinky zlehka potřete olejem a položte na pánev jednou z řezných stran dolů. Ovoce opékejte na každém řezu (u čtvrtek) či straně (u polovin) asi 2 minuty, aby zezlátlo a vytvořily se na něm proužky od pánve. (Ovoce můžete opéct i na grilu.)

3 Na zálivku prošlehejte citronovou šťávu a med či agávový sirup podle chuti, 3 lžíce oleje, chilli papričku a trochu soli a růžového pepře.

4 Na servírovací talíř úhledně naskládejte opečené ovoce a burratu, posypte mátou a krutony, pokropte zálivkou a ozdobte citronovou kůrou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronovo-mátové cuketky

Paella po valencijsku

Ricottová zmrzlina bez míchání inspirovaná sicilskými cannoli

Salát s rajčaty a chorizem

Hovězí skirt steak se salsou verde

Syté & pestré saláty

Přidat komentář