Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované uzené s květákem
Grilovaný květák
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Grilované uzené s květákem

4.8/5 Počet hodnocení: 26
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 20 g
Tuky 82 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z dostupných surovin. Chytré speciality. Skoro bez práce!

Suroviny

uzené maso 4 plátky
silnější
na růžičky
nebo ementál, strouhaný
hořčice hrubozrnná 1 PL

Postup

1

Rozpalte gril nebo troubu na maximum. Okraje uzeného nařízněte, aby se nekroutilo, položte ho na plech a pak deset minut opékejte z jedné strany; tučná část začne být křupavá. Mezitím uvařte květák doměkka (asi deset minut), sceďte a v míse promíchejte s hořčicí, smetanou a dvěma třetinami sýra.

2

Plátek otočte a pečte dalších deset minut. Pak maso poklaďte květákovou směsí, posypte sýrem a pět minut zapékejte, aby se na sýru objevily bubliny.

Jednoduchá omáčka
Když smícháte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem, získáte jednoduchou náplň do zapečených těstovin nebo do lasagní.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

15.07.2009 14:31
zajimavy tip, rychle a dobre, misto zakysacky s horcici jsem pouzila dijonaise helmans, bylo to prijemne pikantni

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...