0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1904 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 152 g
Tuky 108 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm, který vhodně zahájí slavnostní vegetariánské i masité menu

Suroviny

pórek 20 ks
malé, oříznuté konce
lískové oříšky 85 g
opražené
olivový olej 4 PL
olivový olej
na grilování
pomerančová šťáva
z půlky pomeranče
citronová štáva
z půlky citronu
2 ČL
sherry ocet lze nahradit jiným oblíbeným
sůl
mořská
petrželka 2 PL
nasekaná

1 Rozložte pórky do širokého kastrolu tak, aby byly maximálně ve dvou vrstvách na sobě. Zalijte je vroucí vodou; musí být ponořené. Přiklopte a vařte 4–6 minut skoro doměkka. Slijte, ihned zchlaďte ve studené vodě a znovu důkladně sceďte. Dejte je stranou až do doby podávání.

2 Na zálivku nasekejte ručně nebo v kuchyňském robotu nadrobno lískové oříšky; dávejte pozor, aby nebyly umleté až na moučku. Promíchejte je s olivovým olejem, citrusovými šťávami a octem. Osolte.

3 Před podáváním rozehřejte gril nebo grilovací pánev a pokapejte předvařené pórky trochou olivového oleje. Grilujte je minutu z každé strany, aby byly horké a trochu se na nich vypekly grilovací proužky. Rozdělte na talíře. Do oříškové zálivky vmíchejte nasekanou petrželku a rozdělte ji na pórky.

 

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč