Předkrm, který vhodně zahájí slavnostní vegetariánské i masité menu
Suroviny
Postup
1 Rozložte pórky do širokého kastrolu tak, aby byly maximálně ve dvou vrstvách na sobě. Zalijte je vroucí vodou; musí být ponořené. Přiklopte a vařte 4–6 minut skoro doměkka. Slijte, ihned zchlaďte ve studené vodě a znovu důkladně sceďte. Dejte je stranou až do doby podávání.
2 Na zálivku nasekejte ručně nebo v kuchyňském robotu nadrobno lískové oříšky; dávejte pozor, aby nebyly umleté až na moučku. Promíchejte je s olivovým olejem, citrusovými šťávami a octem. Osolte.
3 Před podáváním rozehřejte gril nebo grilovací pánev a pokapejte předvařené pórky trochou olivového oleje. Grilujte je minutu z každé strany, aby byly horké a trochu se na nich vypekly grilovací proužky. Rozdělte na talíře. Do oříškové zálivky vmíchejte nasekanou petrželku a rozdělte ji na pórky.