Halibut po italsku

Halibut po italsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1592 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 119 g
Tuky 79 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nemáte-li po ruce čerstvá rajčata, klidně použijte konzervu krájených. Jejich chuť prosákne do brambor ještě intenzivněji.

Suroviny

brambory 600 g
nové
halibut 4 ks
filety či jiná pevná bělomasá ryba
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 4 PL
a další k podávání
500 g
třešňová rajčata přepůlená
olivy černé 50 g
přepůlená
piniové oříšky 25 g
bazalka 1 hrst
lístky
1 Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Rybu osolte a opepřete a položte do pekáčku na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.

3 Pečte asi čtvrt hodiny, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete pro výraznější chuť přidat drcené chilli, špetku oregana nebo třeba kapary.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit