Nemáte-li po ruce čerstvá rajčata, klidně použijte konzervu krájených. Jejich chuť prosákne do brambor ještě intenzivněji.
Suroviny
brambory nové
600
g
halibut
4
filety či jiná pevná bělomasá ryba
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej
4
PL
a další k podávání
rajčata cherry
500
g
přepůlená
olivy černé
50
g
přepůlená
piniové oříšky
25
g
bazalka
1
hrst
lístky
Postup
1
Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.
2
Troubu předehřejte na 190 °C.
3
Rybu osolte a opepřete a položte do pekáčku na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.
4
Pečte asi čtvrt hodiny, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete pro výraznější chuť přidat drcené chilli, špetku oregana nebo třeba kapary.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů)