0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Halibut po italsku

Halibut po italsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Halibut po italsku

4.3/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1655 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 139 g
Tuky 79 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte-li po ruce čerstvá rajčata, klidně použijte konzervu krájených. Jejich chuť prosákne do brambor ještě intenzivněji.

Suroviny

brambory nové 600 g
halibut 4
filety či jiná pevná bělomasá ryba
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 4 PL
a další k podávání
rajčata cherry 500 g
přepůlená
olivy černé 50 g
přepůlená
piniové oříšky 25 g
bazalka 1 hrst
lístky

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 190 °C.

3

Rybu osolte a opepřete a položte do pekáčku na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.

4

Pečte asi čtvrt hodiny, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete pro výraznější chuť přidat drcené chilli, špetku oregana nebo třeba kapary.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč