Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Halibut po italsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1799 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 139 g
Tuky 81 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Halibut po italsku představuje neobvyklou kombinaci ryby a zeleniny. Recept obsahuje jen pár ingrediencí a vše se společně peče v troubě. Rychlou večeři či zdravý oběd máte do půl hodiny na stole. Nemáte-li po ruce čerstvá rajčata, klidně použijte konzervu krájených. Jejich chuť prosákne do brambor ještě intenzivněji.

Suroviny

halibut 4 filety
či jiná pevná bělomasá ryba
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 4 PL
a další k podávání
rajčata cherry 500 g
přepůlená
přepůlené
piniové oříšky 25 g
bazalka 1 hrst
lístky

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na plátky a rozložte je na dno pekáčku vymazaného dvěma lžícemi olivového oleje. Osolte a opepřete.

2

Troubu předehřejte na 190 °C.

3

Rybu osolte a opepřete a položte do pekáčku na brambory. Kolem rozprostřete rajčátka, osolte je a navrch rozhoďte olivy a piniové oříšky. Pokapejte zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.

4

Pečte asi čtvrt hodiny, pak vyjměte z trouby a posypte bazalkou. Na talíř dejte nejdřív brambory s rajčaty, nahoru položte rybí filet a pokapejte olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
K rajčatům můžete pro výraznější chuť přidat drcené chilli, špetku oregana nebo třeba kapary.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín