Hlávkový salát s ředkvičkami

Hlávkový salát s ředkvičkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 492 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 54 g
Tuky 23 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující salát. Ostřejší chuť ředkviček zjemníte zakysanou smetanou.

Suroviny

salát 1
ředkvičky 2 svazky
červené
mrkev 5 ks
jarní cibulka 2 ks
i s natí
Na zálivku
zakysaná smetana 1 kelímek
cukr
citron
sůl
pepř
podle chuti

1 Zeleninu omyjte a osušte. Do velké salátové mísy natrhejte salát, ředkvičky a jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka, karotku nastrouhejte na struhadle s velkými oky nebo nakrouhejte na tenké plátky.

2 Zakysanou smetanu ochuťte cukrem, citronem, solí a pepřem. Promíchejte se zeleninou a dejte vychladit.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit