Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hlávkový salát s ředkvičkami
Hlávkový salát s ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hlávkový salát s ředkvičkami

4.1/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 493 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 55 g
Tuky 23 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující salát. Ostřejší chuť ředkviček zjemníte zakysanou smetanou.

Suroviny

hlávkový salát 1
ředkvičky 2 svazky
červené
mrkev 5 ks
jarní cibulka 2 ks
i s natí
Na zálivku
cukr
sůl
pepř
podle chuti

Postup

1

Zeleninu omyjte a osušte. Do velké salátové mísy natrhejte salát, ředkvičky a jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka, karotku nastrouhejte na struhadle s velkými oky nebo nakrouhejte na tenké plátky.

2

Zakysanou smetanu ochuťte cukrem, citronem, solí a pepřem. Promíchejte se zeleninou a dejte vychladit.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín