Osvěžující salát. Ostřejší chuť ředkviček zjemníte zakysanou smetanou.
Suroviny
hlávkový salát
1
ředkvičky
2
svazky
červené
mrkev
5
ks
jarní cibulka
2
ks
i s natí
Na zálivku
zakysaná smetana
1
kelímek
cukr
sůl
pepř
podle chuti
Postup
1
Zeleninu omyjte a osušte. Do velké salátové mísy natrhejte salát, ředkvičky a jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka, karotku nastrouhejte na struhadle s velkými oky nebo nakrouhejte na tenké plátky.
2
Zakysanou smetanu ochuťte cukrem, citronem, solí a pepřem. Promíchejte se zeleninou a dejte vychladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15x ředkvičky na talíři(15 receptů )
- Hlávkový salát není nuda: 6 originálních receptů(6 receptů )