0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1428 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 156 g
Tuky 68 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hlíva 500 g
brambory 500 g
nové
sádlo 2 PL
cibule 1 ks
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
kmín 1 PL
drcený
cukr 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Brambory umyjeme, uvaříme doměkka a necháme vystydnout.

2

Cibuli nakrájíme na měsíčky a zvolna ji opékáme dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidáme lžičku cukru, sladké papriky a kmínu.

3

Hlívu omyjeme, odkrojíme asi 1 cm konce. Malé hlívy necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a přidáme do pánve k cibuli. Opékáme asi 5 minut, poté osolíme, opepříme, podlijeme smetanou a asi 10 minut dusíme.

4

Brambory rozkrojíme na poloviny a opékáme na líci sádla z obou stran do zlatova - během opékání je osolíme a opepříme.

5

Podáváme společně s hlívou na smetaně.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč