0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1428 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 156 g
Tuky 68 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hlíva 500 g
brambory 500 g
nové
sádlo 2 PL
smetana ke šlehání 100 ml
cibule 1 ks
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
kmín 1 PL
drcený
cukr 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Brambory umyjeme, uvaříme doměkka a necháme vystydnout.

2

Cibuli nakrájíme na měsíčky a zvolna ji opékáme dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidáme lžičku cukru, sladké papriky a kmínu.

3

Hlívu omyjeme, odkrojíme asi 1 cm konce. Malé hlívy necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a přidáme do pánve k cibuli. Opékáme asi 5 minut, poté osolíme, opepříme, podlijeme smetanou a asi 10 minut dusíme.

4

Brambory rozkrojíme na poloviny a opékáme na líci sádla z obou stran do zlatova - během opékání je osolíme a opepříme.

5

Podáváme společně s hlívou na smetaně.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit