Co se dá udělat z hlívy ústřičné? Vyzkoušejte třeba tuto smetanovou omáčku s novými bramborami. Recept je velmi jednoduchý a úplně bez masa. Zkrátka ideální pro začátečníky i vegetariány.
Suroviny
Postup
Brambory umyjte, uvařte doměkka a nechte vystydnout.
Cibuli nakrájejte na měsíčky a zvolna ji opékejte dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidejte lžičku cukru, sladké papriky a kmínu.
Hlívu omyjte, odkrojte asi 1 cm od konce. Malé hlívy nechte vcelku, větší rozpulte nebo rozčtvrťte a přidejte do pánve k cibuli. Opékejte asi 5 minut, poté osolte, opepřete, podlijte smetanou a asi 10 minut duste.
Brambory rozkrojte na poloviny a opékejte na lžíci sádla z obou stran dozlatova – během opékání je osolte a opepřete.
Podávejte společně s hlívou na smetaně.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com