Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hlíva ústřičná na smetaně s opečenými novými bramborami

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 66
Do 30 minut Velmi snadné 2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1428 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 156 g
Tuky 68 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co se dá udělat z hlívy ústřičné? Vyzkoušejte třeba tuto smetanovou omáčku s novými bramborami. Recept je velmi jednoduchý a úplně bez masa. Zkrátka ideální pro začátečníky i vegetariány.

Suroviny

cukr 1 ČL
kmín 1 ČL
drcený
hlíva 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory umyjte, uvařte doměkka a nechte vystydnout.

2

Cibuli nakrájejte na měsíčky a zvolna ji opékejte dozlatova na lžíci sádla. Když zlátne přidejte lžičku cukru, sladké papriky a kmínu.

3

Hlívu omyjte, odkrojte asi 1 cm od konce. Malé hlívy nechte vcelku, větší rozpulte nebo rozčtvrťte a přidejte do pánve k cibuli. Opékejte asi 5 minut, poté osolte, opepřete, podlijte smetanou a asi 10 minut duste.

4

Brambory rozkrojte na poloviny a opékejte na lžíci sádla z obou stran dozlatova – během opékání je osolte a opepřete.

5

Podávejte společně s hlívou na smetaně.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 

Apetit magazín