Vykuchaná holoubátka dočistíme, opláchneme a osušíme. Na dno pekáče poklademe plátky slaniny a na ně položíme lehce osolená holoubátka. Drůbeží játra nakrájíme nadrobno, smícháme s anglickou salninou nakrájenou na drobné kostičky slabě osolíme a opepříme, případně okořeníme kořením dle vlastní chutí (nepřehánět). Touto směsí naplníme holoubátka.
Naplněná holoubátka překryjeme již připravenou směsí syrové sekané tak, aby holoubátka byla překryta ze všech stran. (Recept na sekanou vynechávám, nechť si každy připraví tak, jak to má rád, s jakoukoliv nebude zklamán.)
Pekáč s "hrobečky" vložíme do trouby vyhřáte na 180 stupňů a pečem v přikrytém pekáči s mírným podléváním cca hodinu a půl. Poté pekáč otevřeme a pečema do zlatova přibližně 30 minut. Podáváme s bramborem, ale lze konzumovat i po studenu.
Tip: Na vytvořené "hrobečky" lze poklást před pečením plátky anglické slaniny. A dále je možné před koncem posypat holoubat strouhaným sýrem.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 480.5 kcal
- Bílkoviny 39 g
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35.5 g