Holoubátka v hrobečku

Holoubátka v hrobečku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

holoubata 4 ks
vykuchaná
játra 200 g
drůbeží
anglická slanina 200 g
sůl
pepř
koření
dle chuti

Vykuchaná holoubátka dočistíme, opláchneme a osušíme. Na dno pekáče poklademe plátky slaniny a na ně položíme lehce osolená holoubátka. Drůbeží játra nakrájíme nadrobno, smícháme s anglickou salninou nakrájenou na drobné kostičky slabě osolíme a opepříme, případně okořeníme kořením dle vlastní chutí (nepřehánět). Touto směsí naplníme holoubátka.

Naplněná holoubátka překryjeme již připravenou směsí syrové sekané tak, aby holoubátka byla překryta ze všech stran. (Recept na sekanou vynechávám, nechť si každy připraví tak, jak to má rád, s jakoukoliv nebude zklamán.) 

Pekáč s "hrobečky" vložíme do trouby vyhřáte na 180 stupňů a pečem v přikrytém pekáči s mírným podléváním cca hodinu a půl. Poté pekáč otevřeme a pečema do zlatova přibližně 30 minut. Podáváme s bramborem, ale lze  konzumovat i po studenu.

Tip: Na vytvořené "hrobečky" lze poklást před pečením plátky anglické slaniny. A dále je možné před koncem posypat holoubat strouhaným sýrem.

Autor: pospa58

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit