Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
17. 1. 2018
Holoubátka v hrobečku
Holoubátka v hrobečku


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

Vykuchaná holoubátka dočistíme, opláchneme a osušíme. Na dno pekáče poklademe plátky slaniny a na ně položíme lehce osolená holoubátka. Drůbeží játra nakrájíme nadrobno, smícháme s anglickou salninou nakrájenou na drobné kostičky slabě osolíme a opepříme, případně okořeníme kořením dle vlastní chutí (nepřehánět). Touto směsí naplníme holoubátka.

Naplněná holoubátka překryjeme již připravenou směsí syrové sekané tak, aby holoubátka byla překryta ze všech stran. (Recept na sekanou vynechávám, nechť si každy připraví tak, jak to má rád, s jakoukoliv nebude zklamán.) 

Pekáč s "hrobečky" vložíme do trouby vyhřáte na 180 stupňů a pečem v přikrytém pekáči s mírným podléváním cca hodinu a půl. Poté pekáč otevřeme a pečema do zlatova přibližně 30 minut. Podáváme s bramborem, ale lze  konzumovat i po studenu.

Tip: Na vytvořené "hrobečky" lze poklást před pečením plátky anglické slaniny. A dále je možné před koncem posypat holoubat strouhaným sýrem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 480.5 kcal
  • Bílkoviny 39 g
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt