Jednoduchá omáčka z hrubozrnné hořčice nejen dobře vypadá, ale je také ke kuřeti opravdu výborná.
Suroviny
celer
1
kg
mrkev
500
g
kuřecí prsa
600
g
slunečnicový olej
1
PL
hořčice hrubozrnná
2
PL
+ 1 lžička ostřejší
vývar zeleninový
400
ml
lze nahradit kuřecím (i z kostky, granulí, koncentrátu)
sůl
pepř
fazolky zelené
k podávání
Postup
1
Celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky (práci vám ušetří robot), vložte do hrnce a zalijte horkou vodou. Lehce osolte, přiklopte a povařte doměkka, deset až dvanáct minut.
2
Mezitím nakrájejte maso a obalte ho v mouce se solí a pepřem. Olej zahřejte na velké nepřilnavé pánvi a maso ze všech stran zprudka opečte do světlehněda. Vmíchejte hořčici a vývar, přiveďte k varu. Nezakryté povařte za občasného míchání tři až šest minut, aby bylo kuře hotové a omáčka zhoustla.
3
Vařenou zeleninu slijte a rozšťouchejte na hrubou kaši. Rozdělte na talíře, přidejte maso i omáčku. Podávejte s fazolkami.