Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hořčicové kuře s kaší z celeru a mrkve
Hořčicové kuře s kaší z celeru a mrkve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hořčicové kuře s kaší z celeru a mrkve

3.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1547 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 132 g
Tuky 25 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá omáčka z hrubozrnné hořčice nejen dobře vypadá, ale je také ke kuřeti opravdu výborná.

Suroviny

celer 1 kg
mrkev 500 g
slunečnicový olej 1 PL
hořčice hrubozrnná 2 PL
+ 1 lžička ostřejší
vývar zeleninový 400 ml
lze nahradit kuřecím (i z kostky, granulí, koncentrátu)
sůl
pepř
fazolky zelené
k podávání

Postup

1

Celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky (práci vám ušetří robot), vložte do hrnce a zalijte horkou vodou. Lehce osolte, přiklopte a povařte doměkka, deset až dvanáct minut.

2

Mezitím nakrájejte maso a obalte ho v mouce se solí a pepřem. Olej zahřejte na velké nepřilnavé pánvi a maso ze všech stran zprudka opečte do světlehněda. Vmíchejte hořčici a vývar, přiveďte k varu. Nezakryté povařte za občasného míchání tři až šest minut, aby bylo kuře hotové a omáčka zhoustla.

3

Vařenou zeleninu slijte a rozšťouchejte na hrubou kaši. Rozdělte na talíře, přidejte maso i omáčku. Podávejte s fazolkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...