Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hořící grappa
Hořící grappa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hořící grappa

Zatím nehodnoceno
6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 525 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 52 g
Tuky 1 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připomene vám západ slunce.

Suroviny

rajčatová passata - pyré 500 ml
šťáva
sůl mořská 2 špetky
chilli sušené 2 špetky
nebo vodka
cukr
limeta plátky
na ozdobu

Postup

1

Ve džbánu dobře promíchejte 500 ml kvalitní passaty (rajčatové pyré, např. Valfrutta), šťávu ze 3 limet, špetku muškátového oříšku, 2 špetky mořské soli a 2 špetky mletého chilli. Přidejte 6–12 lžic grappy nebo vodky a dejte na hodinu do chladničky. Vychlaďte šest koktejlových sklenek, nejlépe malé široké kuželovité na martini.

 

2

Do jedné malé misky nalijte vodu a do druhé nasypte cukr. Namočte okraj sklenky do vody a pak ho obtiskněte do cukru. Rozdělte do sklenek vychlazenou rajčatovou směs, ozdobte plátky limety a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...