Připomene vám západ slunce.
Suroviny
rajčatová passata - pyré
500
ml
limeta
3
ks
šťáva
muškátový oříšek
špetka
sůl mořská
2
špetky
chilli sušené
2
špetky
grappa
6
PL
nebo vodka
cukr
limeta
plátky
na ozdobu
Postup
1
Ve džbánu dobře promíchejte 500 ml kvalitní passaty (rajčatové pyré, např. Valfrutta), šťávu ze 3 limet, špetku muškátového oříšku, 2 špetky mořské soli a 2 špetky mletého chilli. Přidejte 6–12 lžic grappy nebo vodky a dejte na hodinu do chladničky. Vychlaďte šest koktejlových sklenek, nejlépe malé široké kuželovité na martini.
2
Do jedné malé misky nalijte vodu a do druhé nasypte cukr. Namočte okraj sklenky do vody a pak ho obtiskněte do cukru. Rozdělte do sklenek vychlazenou rajčatovou směs, ozdobte plátky limety a ihned podávejte.