Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 40
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 95 g
Tuky 52 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hospodská dršťková polévka patří mezi klasické husté polévky, které nesmějí chybět na denním menu většiny stravovacích zařízení. I když se někomu mohou hovězí dršťky zdát nevábné, věřte, že se jedná o pochoutku, kterou vyhledávají labužníci po celém světě a umět ji připravit chce skutečnou lásku a um.

Suroviny

nadrobno pokrájená
předvařené, nakrájené na nudličky
vývar 1,5 l
z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
sůl
česnek 2 stroužky
drcený
majoránka (drhnutá) 1 špetka
chilli sušené
mleté, podle chuti
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku a zamíchejte do ní sladkou papriku.

2

Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a vařte nejméně 20 minut.

3

Pak přidejte uvařené dršťky, koření, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte.

4

Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem a vychlazeným pivem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

02.11.2009 11:18
Dávám ještě do vývaru masox dodá to větší chuť

Apetit magazín