0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hospodská dršťková polévka

Hospodská dršťková polévka

4.6 / 5. Počet hodnocení: 33
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1332 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 94 g
Tuky 52 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná se na první pohled zdají být nevábné, ale je to jenom povrchní dojem. Jistě máte rádi játrovou paštiku nebo vám chutnají jitrnice či klobásky plněné ve střívku – tak proč nezkusit dršťky? Tuhle pochoutku vyhledávají labužníci po celém světě a umět ji připravit chce skutečnou lásku a um…

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno pokrájená
sádlo 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
paprika mletá sladká 1 ČL
hovězí dršťky 500 g
vařené, nakrájené na nudličky
vývar 1.5 l
z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
sůl
česnek 2 stroužky
drcený
majoránka (drhnutá) špetka
chilli sušené
mleté, podle chuti
pepř

Postup

1

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku a zamíchejte do ní sladkou papriku.

2

Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a vařte nejméně 20 minut.

3

Pak přidejte uvařené dršťky, koření, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte.

4

Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem a vychlazeným pivem.

Související články

Jak na to: hovězí dršťky
  • Tipy a triky

Jak na to: hovězí dršťky

Odhoďte předsudky. Dršťky vyhledávají labužníci po celém světě. Když je správně připravíte, je to lahůdka....
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...

Komentáře

Anonym

Dávám ještě do vývaru masox dodá to větší chuť

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit