0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hospodská dršťková polévka

Hospodská dršťková polévka

4 / 5. Počet hodnocení: 31
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 927 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 34 g
Tuky 52 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná se na první pohled zdají být nevábné, ale je to jenom povrchní dojem. Jistě máte rádi játrovou paštiku nebo vám chutnají jitrnice či klobásky plněné ve střívku – tak proč nezkusit dršťky? Tuhle pochoutku vyhledávají labužníci po celém světě a umět ji připravit chce skutečnou lásku a um…

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno pokrájená
sádlo 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
paprika sladká 1 ČL
hovězí dršťky 500 g
vařené, nakrájené na nudličky
1.5 l
vývar z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
sůl
česnek 2 stroužky
drcený
majoránka (drhnutá) špetka
chilli sušené
mleté, podle chuti
pepř

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku a zamíchejte do ní sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a vařte nejméně 20 minut. Pak přidejte uvařené dršťky, koření, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte. Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem a vychlazeným pivem.

Komentáře

Anonym

Dávám ještě do vývaru masox dodá to větší chuť

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit