Hospodská dršťková polévka patří mezi klasické husté polévky, které nesmějí chybět na denním menu většiny stravovacích zařízení. I když se někomu mohou hovězí dršťky zdát nevábné, věřte, že se jedná o pochoutku, kterou vyhledávají labužníci po celém světě a umět ji připravit chce skutečnou lásku a um.
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno pokrájená
sádlo
2
PL
paprika mletá sladká
1
ČL
hovězí dršťky
500
g
předvařené, nakrájené na nudličky
vývar
1,5
l
z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
sůl
česnek
2
stroužky
drcený
majoránka (drhnutá)
1
špetka
chilli sušené
mleté, podle chuti
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku a zamíchejte do ní sladkou papriku.
2
Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a vařte nejméně 20 minut.
3
Pak přidejte uvařené dršťky, koření, drcený česnek, osolte a ještě 10 minut vařte.
4
Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem a vychlazeným pivem.
Komentáře