Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbová omáčka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

3/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 967 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 50 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčky jsou vždy vítanou pochutinou, děti je prostě milují. Díky měnící se sezóně pak můžete volit různé ingredience. Naše rodina má k večeři nejraději houbovou omáčku, která připomíná letní výpravy do přírody… Navíc s pomocí vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook je příprava otázkou pár minut.

Související recepty

Suroviny

houby 250 g
oloupané
vývar zeleninový 200 ml
sůl
1 ČL
kmín mletý
petrželka 1 snítka

Postup

1

Houby nakrájíme na kostky společně s bramborami. Spolu s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program omáčka (Hot sauce). Pak už jen stačí servírovat – s chlebem, nebo třeba plátky do růžova upečené vepřové panenky.

mixér

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...