Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová omáčka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

2 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 967 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 50 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčky jsou vždy vítanou pochutinou, děti je prostě milují. Díky měnící se sezóně pak můžete volit různé ingredience. Naše rodina má k večeři nejraději houbovou omáčku, která připomíná letní výpravy do přírody… Navíc s pomocí vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook je příprava otázkou pár minut.

Suroviny

houby 250 g
brambory 160 g
oloupané
smetana ke šlehání 100 ml
máslo 50 g
vývar zeleninový 200 ml
sůl
1 ČL
kmín mletý
petrželka 1 snítka

Postup

1

Houby nakrájíme na kostky společně s bramborami. Spolu s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program omáčka (Hot sauce). Pak už jen stačí servírovat – s chlebem, nebo třeba plátky do růžova upečené vepřové panenky.

mixér

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit