Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbová omáčka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
2.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 967 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 50 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčky jsou vždy vítanou pochutinou, děti je prostě milují. Díky měnící se sezóně pak můžete volit různé ingredience. Naše rodina má k večeři nejraději houbovou omáčku, která připomíná letní výpravy do přírody… Navíc s pomocí vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook je příprava otázkou pár minut.

Suroviny

houby 250 g
oloupané
vývar zeleninový 200 ml
sůl
1 ČL
kmín mletý
petrželka 1 snítka

Postup

1

Houby nakrájíme na kostky společně s bramborami. Spolu s ostatními surovinami vložíme do vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook a zapneme na program omáčka (Hot sauce). Pak už jen stačí servírovat – s chlebem, nebo třeba plátky do růžova upečené vepřové panenky.

mixér

TEFAL ULTRABLEND COOK Lahodné krémové polévky, smoothie, pyré, omáčky, kompoty, mandlové mléko, ledová tříšť nebo mléčné koktejly. S tímhle geniálním vysokorychlostním mixérem je příprava všech vyjmenovaných pokrmů hračka – stačí zvolit jeden z osmi předvolených automatických programů a počkat, než vás stroj zavolá ke stolu. TIP REDAKCE: Skvěle poslouží také všem maminkám k přípravě dětských přesnídávek!

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...