Užijte si houbovou sezonu do poslední chvíle s vegetariánskou variantou sekané. Do receptu využijete všechny druhy hub, které jste v lese do košíku nasbírali. Houbová sekaná s jáhlami je jako stvořená pro podzimní dny.
Suroviny
Pro 8-10 osob
Suroviny
Pro 8-10 osob
Na šťouchané brambory
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4583 kcal
- Bílkoviny 158 g
- Sacharidy 410 g
- Tuky 238 g
Postup přípravy
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč Uvařte si jáhly na sladko či na slano. Tato lahodná obilovina jednoduchá na přípravu vám učaruje Dejte šanci pohance. Je to všestranná superpotravina plná chuti a zdraví, uvařená je za chvilku
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/10
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.