
Houbové ragú podle Kitchen story
S tímhle ragú vyhrál kdysi Jirka Kuča z blogerského manželského dua Kitchen story amatérskou soutěž na festivalu Foodparade. Bylo vážně skvělé, a tak jsme ho poprosili o recept.
Ingredience
- 1 hrst sušených hub
- 1 lžíce másla
- 1 šalotka, nakrájená najemno
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 2 snítky tymiánu
- 100g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
- hrst směsi čerstvých lesních hub, na plátky
- 150ml brandy
- 1 lžička dijonské hořčice
- šťáva z 1 citronu
- 1/2 kelímku smetany (cca 125ml) na vaření (12%)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bramborová kaše k podávání
- směs čerstvých bylinek na ozdobení
Příprava jídla
1 V kastrůlku udělejte vývar ze sušených hub – zalijte je 200ml vody a nechte chvíli povařit.
2 V pánvi s kouskem másla opékejte nakrájenou šalotku, česnek, tymián a nakrájenou slaninu 5–7 minut. Jakmile bude všechno společně opečené, dejte si stranou trošku opečené slaniny na ozdobení.
3 Na pánev přihoďte směs čerstvých lesních hub, lehce je orestujte a pak zalijte asi 150ml brandy, tu podpalte, aby se vyvařil a spálil všechen alkohol.
4 Pak už můžete začít dochucovat: přidejte lžičku dijonské hořčice, která jídlu dodá na pikantnosti, houbový vývar i s houbami, šťávu z jednoho citronu a smetanu. Nechte společně lehce provařit, dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší ozdobené čerstvými bylinkami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Marketa Tahadlova
28. Září 2020 12:58