0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové rizoto s nivou

Houbové rizoto s nivou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1799 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 252 g
Tuky 57 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 1 ks
najemno nasekaná
olivový olej 1 PL
rýže 250 g
houby 250 g
vývar kuřecí 700 ml
smetana ke šlehání 0.5
sýr s modrou plísní 80 g
rozdrobená

Postup

1

Cibulku osmažte dorůžova na oleji, přidejte rýži a krátce ji rovněž osmahněte, aby se obalila tukem.

2

Přidejte pokrájené houby, zalijte částí vývaru, dle potřeby dolévejte a vařte do změknutí rýže.

3

Nakonec přidejte smetanu smíchanou s nivou a ihned podávejte.

Foto ilustrační, zdroj: Ccnull.de

Autor: sonjakubareva

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit