
Houbovec z Krkonoš
Vánoce na horách se bez něj neobejdou!
Vydání: 2008/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 hrsti sušených hub
- 4 rohlíky nebo housky, pokrájené
- 150 ml mléka
- 1 velká cibule, nadrobno nakrájená
- 100 g uzeného masa nebo slaniny, pokrájené na kostičky
- vrchovatá lžíce majoránky
- 5 stroužků česneku, prolisovaných
- 4 vejce
- 100 g krupice
- sádlo nebo olej na pekáč
Příprava jídla
1 Houby namočte přes noc ve vodě nebo je pět minut povařte. Pak je slijte. Rohlíky zalijte mlékem a nechte je rozmočit. Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.
2 V misce smíchejte pokrájenou cibuli, uzené maso, česnek, majoránku a vejce. Přidejte rozmočené rohlíky a nejméně polovinu krupice. Pokud je směs tekutá, krupici ještě přisypte. Těsto by mělo zůstat řídké, ale nemělo by stékat ze lžíce. Do pekáče nebo zapékací misky dejte tuk, chvíli ho nechte zahřát v troubě a pak na něj vlijte těsto. Pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte pokrájené na kostky, teplé či studené.
Přidat komentář