0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2545 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 300 g
Tuky 68 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce na horách se bez něj neobejdou!

Suroviny

sušené houby 2 hrst
rohlíky 4 ks
nebo housky, na kousky
mléko 150 ml
cibule 1 ks
velká, nadrobno
nebo slanina, na kostičky
majoránka (drhnutá) 1 PL
česnek 5 stroužků
prolisované
vejce 4 ks
krupice 100 g
sádlo
nebo olej, na pekáč

Postup

1

Houby namočte přes noc ve vodě nebo je pět minut povařte. Pak je slijte. 

2

Rohlíky zalijte mlékem a nechte je rozmočit. 

3

Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

V misce smíchejte pokrájenou cibuli, uzené maso, česnek, majoránku a vejce. 

5

Přidejte rozmočené rohlíky a nejméně polovinu krupice. Pokud je směs tekutá, krupici ještě přisypte. Těsto by mělo zůstat řídké, ale nemělo by stékat ze lžíce. 

6

Do pekáče nebo zapékací misky dejte tuk, chvíli ho nechte zahřát v troubě a pak na něj vlijte těsto. 

7

Pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte pokrájené na kostky, teplé či studené.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč