Vánoce na horách se bez něj neobejdou!
Suroviny
sušené houby
2
hrst
rohlíky
4
ks
nebo housky, na kousky
mléko
150
ml
cibule
1
ks
velká, nadrobno
uzené maso
100
g
nebo slanina, na kostičky
majoránka (drhnutá)
1
PL
česnek
5
stroužků
prolisované
vejce
4
ks
krupice
100
g
sádlo
nebo olej, na pekáč
Postup
1
Houby namočte přes noc ve vodě nebo je pět minut povařte. Pak je slijte.
2
Rohlíky zalijte mlékem a nechte je rozmočit.
3
Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.
4
V misce smíchejte pokrájenou cibuli, uzené maso, česnek, majoránku a vejce.
5
Přidejte rozmočené rohlíky a nejméně polovinu krupice. Pokud je směs tekutá, krupici ještě přisypte. Těsto by mělo zůstat řídké, ale nemělo by stékat ze lžíce.
6
Do pekáče nebo zapékací misky dejte tuk, chvíli ho nechte zahřát v troubě a pak na něj vlijte těsto.
7
Pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte pokrájené na kostky, teplé či studené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)