Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbovec z Krkonoš

Vánoce na horách se bez něj neobejdou!

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Z plechu Česká

Ingredience

    • 2 hrsti sušených hub
    • 4 rohlíky nebo housky, pokrájené
    • 150 ml mléka
    • 1 velká cibule, nadrobno nakrájená
    • 100 g uzeného masa nebo slaniny, pokrájené na kostičky
    • vrchovatá lžíce majoránky
    • 5 stroužků česneku, prolisovaných
    • 4 vejce
    • 100 g krupice
    • sádlo nebo olej na pekáč

Příprava jídla

1 Houby namočte přes noc ve vodě nebo je pět minut povařte. Pak je slijte. Rohlíky zalijte mlékem a nechte je rozmočit. Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.

V misce smíchejte pokrájenou cibuli, uzené maso, česnek, majoránku a vejce. Přidejte rozmočené rohlíky a nejméně polovinu krupice. Pokud je směs tekutá, krupici ještě přisypte. Těsto by mělo zůstat řídké, ale nemělo by stékat ze lžíce. Do pekáče nebo zapékací misky dejte tuk, chvíli ho nechte zahřát v troubě a pak na něj vlijte těsto. Pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte pokrájené na kostky, teplé či studené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Staročeský kuba

Rýžovo-sýrový koláč s karamelizovanou cibulí

Jídla za pár korun

REKLAMA

Přidat komentář