0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2545 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 300 g
Tuky 68 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce na horách se bez něj neobejdou!

Suroviny

sušené houby 2 hrst
rohlíky 4 ks
nebo housky, na kousky
mléko 150 ml
cibule 1 ks
velká, nadrobno
uzené maso 100 g
nebo slanina, na kostičky
majoránka (drhnutá) 1 PL
česnek 5 stroužků
prolisované
vejce 4 ks
krupice 100 g
sádlo
nebo olej, na pekáč

Postup

1

Houby namočte přes noc ve vodě nebo je pět minut povařte. Pak je slijte. 

2

Rohlíky zalijte mlékem a nechte je rozmočit. 

3

Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

V misce smíchejte pokrájenou cibuli, uzené maso, česnek, majoránku a vejce. 

5

Přidejte rozmočené rohlíky a nejméně polovinu krupice. Pokud je směs tekutá, krupici ještě přisypte. Těsto by mělo zůstat řídké, ale nemělo by stékat ze lžíce. 

6

Do pekáče nebo zapékací misky dejte tuk, chvíli ho nechte zahřát v troubě a pak na něj vlijte těsto. 

7

Pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte pokrájené na kostky, teplé či studené.

Související články

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste houbaři?

Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit