
Houbový tatarák
Není tatarák jako tatarák... Tenhle je plný hub a navíc je neuvěřitelně návykový. Podzimní hit č.1!
Vydání: 2016/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g směsi lesních hub, nakrájených
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule, nakrájená najemno
- 1 stroužek česneku, na plátky
- 150 g kvalitního rajského protlaku
- hnědý cukr podle chuti
- špetka mletého kmínu + na dochucení
- 1 lžička mleté sladké papriky + na ochucení
- mletá pálivá paprika podle chuti (nemusí být)
- 1 lžíce sójové omáčky nebo podle chuti
- 1 lžička worcesterské omáčky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- chlebové topinky a rozpůlené stroužky česneku k podávání
Příprava jídla
1 Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.
2 Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.
3 Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku – smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Evka Árvová
19. Listopad 2017 22:59