Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houby zapečené s pohankou

Houby zapečené s pohankou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 127 g
Tuky 29 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pohanka 100 g
celá, loupaná
houby 400 g
slanina 100 g
majoránka (drhnutá) 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Pohanku spařenou horkou vodou dáme do kastrůlku a zalijeme vodou tak, aby byla asi 1cm ponořená, uvedeme do varu a zvolna vaříme cca 7 minut. Odstavenou necháme zakrytou poklicí. 

2

V pánvi zpěníme na sádle na drobno slaninu a cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme a zvolna dusíme cca 15 minut. Podle potřeby podlijeme a nakonec vydusíme dosucha.

3

Houby smícháme s pohankou, dosolíme, dopepříme, přidáme majoránku, utřený česnek. Dáme do mísy vytřené sádlem a zapékáme v troubě na 180°.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: xveronika

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...