0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí líčka na pivě

Hovězí líčka na pivě

2.9 / 5. Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2355 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 203 g
Tuky 103 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si líčka den předem. Rozležení v omáčce jim jen prospěje.

Suroviny

sádlo 3 PL
hovězí líčka 3 ks
celkem 1-1,2 kg
cibule 1 ks
velká, na plátky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
mrkev 1 ks
na kostičky
česnek 2 stroužky
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 PL
pivo tmavé 500 ml
vývar hovězí 300 ml
horký
bobkový list 2 ks
tymián 3 snítky
máslo 2 PL
petrželka hrst
nasekaná
bageta
lze nahradit bramborovou kaší

Postup

1

Na středním plameni rozehřejte ve velkém kastrolu polovinu sádla, přidejte líčka a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to asi 5 minut. Vyjměte a dejte stranou.

2

Do uvolněného kastrolu dejte zbylé sádlo a opékejte na něm cibuli 2 minuty dosklovita. Přisypte mrkev, celer, česnek a míchejte dalších 8 minut, až mrkev trochu změkne a zelenina začne chytat barvu.

3

Vraťte do hrnce maso, osolte, opepřete, přidejte hořčici a zalijte pivem a vývarem. Přidejte bylinky a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a duste zvolna 2 a 1/2 hodiny, až se maso začne téměř rozpadat.

4

Maso vyjměte a uchovejte horké. Vyjměte bobkový list a zvyšte plamen. Vařte omáčku, až se její objem sníží na polovinu a zhoustne. Případně dosolte. Vypněte, vešlehejte máslo a vraťte maso. Podávejte horké, posypané petrželkou, s bagetou či bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit