Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí líčka s bramborovou kaší a smetanovým špenátem
Hovězí líčka s bramborovou kaší a smetanovým špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí líčka s bramborovou kaší a smetanovým špenátem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3896 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 241 g
Tuky 250 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí líčka s bramborovou kaší a smetanovým špenátem je honosná večeře připravená do pár minut. S hotovými líčky máte uvařeno raz dva! 

Související recepty

Suroviny

sůl
máslo 150 g
dle potřeby
sous vide
Na špenát
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
nakrájená nadrobno
sůl

Postup

1

Brambory oškrabejte, pokrájejte na větší kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a spolu s máslem rozšťouchejte. Podle potřeby přilévejte mléko a dále rozšťouchávejte, aby vznikla hladká kaše. Dle potřeby ji dosolte.

2

Hovězí líčka ohřejte ve vodní lázni dle návodu na obalu.

3

Na špenát rozpusťte ve velké hluboké pánvi máslo a orestujte na něm česnek a cibuli do sklovita. Zaprašte moukou a ještě chvíli opékejte. Přilijte smetanu a nechte asi minutu zprudka svařit. Vhoďte špenát a nechte zavadnout. Osolte a podávejte s kaší a hovězími líčky.

NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi opravdu česnekový špenát, přidejte spolu se špenátem do smetanového základu 1–2 utřené stroužky česneku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...