Hovězí líčka s bramborovou kaší a smetanovým špenátem je honosná večeře připravená do pár minut. S hotovými líčky máte uvařeno raz dva!
Suroviny
Postup
Brambory oškrabejte, pokrájejte na větší kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a spolu s máslem rozšťouchejte. Podle potřeby přilévejte mléko a dále rozšťouchávejte, aby vznikla hladká kaše. Dle potřeby ji dosolte.
Hovězí líčka ohřejte ve vodní lázni dle návodu na obalu.
Na špenát rozpusťte ve velké hluboké pánvi máslo a orestujte na něm česnek a cibuli do sklovita. Zaprašte moukou a ještě chvíli opékejte. Přilijte smetanu a nechte asi minutu zprudka svařit. Vhoďte špenát a nechte zavadnout. Osolte a podávejte s kaší a hovězími líčky.
NĚCO NAVÍC
Máte-li rádi opravdu česnekový špenát, přidejte spolu se špenátem do smetanového základu 1–2 utřené stroužky česneku.