Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.
Suroviny
hovězí maso
800
g
zadní, na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
cibule
2
ks
malé, na plátky
víno bílé
150
ml
vývar kuřecí
500
ml
žampiony
350
g
hnědé krémové, rozčtvrcené
sušená rajčata
1,5
hrsti
nahrubo pokrájených
rozmarýn
1
PL
nasekaný
či dušená rýže k podávání
Postup
1
Dejte mouku a maso do plastového sáčku. Osolte, opepřete, uzavřete a protřepte, aby se maso obalilo. Vyjměte a po částech ho na středním plameni na rozpáleném oleji dozlatova opékejte.
2
Maso dejte stranou a do kastrolu nasypte cibuli; dvě minuty ji opékejte. Přidejte houby a míchejte další asi 2 minuty. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.
3
Vraťte maso, přiklopte a v troubě předehřáté na 120 °C pečte 5 hodin doměkka. Během pečení můžete podle potřeby podlít dalším vývarem. Na konci vmíchejte rajčata a rozmarýn a zahřívejte ještě 10 minut.
4
Podávejte s kaší nebo rýží.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte takzvaný pomalý hrnec (třeba Crock pot), pokrm můžete připravit i v něm.