0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 59
Více než hodinu Velmi snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2086 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 71 g
Tuky 98 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 40 g
hovězí maso 800 g
na kostky
sůl mořská
olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
malé, na plátky
víno bílé 150 ml
vývar kuřecí 500 ml
350 g
hnědé žampiony krémové, rozčtvrcené
sušená rajčata 1 hrsti
nahrubo
1 PL
rozmarýnové listy nasekané
bramborová kaše
či dušená rýže k podávání

Dejte mouku a maso do plastového sáčku. Osolte, opepřete, uzavřete a protřepte, aby se maso obalilo. Vyjměte a po částech ho na středním plameni na rozpáleném oleji dozlatova opékejte.

2 Maso dejte stranou a do kastrolu nasypte cibuli; dvě minuty ji opékejte. Přidejte houby a míchejte další asi 2 minuty. Zalijte vínem a vývarem a přiveďte k varu.

3 Vraťte maso, přiklopte a v troubě předehřáté na 120 °C pečte 5 hodin doměkka. Během pečení můžete podle potřeby podlít dalším vývarem. Na konci vmíchejte rajčata a rozmarýn a zahřívejte ještě 10 minut.

4 Podávejte s kaší nebo rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte takzvaný pomalý hrnec (třeba Crock pot), pokrm můžete připravit i v něm.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit