Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí oháňka s pomerančem, sečuánským pepřem a badyánem

Hovězí oháňka je na pomalé dušení ideální kus, maso se totiž v aromatické, mírně pikantní omáčce doslova rozplyne...

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Vaření 12:00
Maso

Ingredience

    • 1,5 kg hovězí oháňky, nasekané na špalíky (o naporcování poproste řezníka)
    • 5 stroužků česneku, oloupaných a v celku
    • 5cm kousek neoloupaného zázvoru, nakrájený na 6 dílků
    • 1 lžička sečuánského pepře, podrceného (k dostání v obchodech s kořením)
    • 1 svitek skořice
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 4 proužky pomerančové kůry, pouze oranžová část
    • 4 bobkové listy
    • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
    • 175 ml suchého červeného vína
    • 1/2 lžičky kuliček černého pepře, podrcených
    • sůl na případné dochucení

    K PODÁVÁNÍ

    • 4 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 1 lžíce nasucho opražených sezamových semínek
    • uvařená rýže basmati
    • zelíčko pak čoi, připravené v páře

Příprava jídla

1 Pomalý hrnec nastavte na vyšší (high) nebo nízký (low) výkon podle zamýšleného času vaření.

2 Všechny ingredience naskládejte do hrnce a dolijte vřelou vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené (bude to zhruba 750 ml). Pokrm nesolte, obstará to sójová omáčka, případně můžete dosolit po dovaření. Přiklopte a nechte bublat 4–6 hodin na vysokou teplotu nebo 8–12 hodin na nízkou teplotu, dokud není maso zcela měkké a neodpadá od kosti.

3 Vyjměte kousky masa a dejte je stranou. Šťávu přelijte do vyšší nádoby přes cedník, který zachytí všechno koření, pomerančové slupky a kousky zázvoru. Nechte vychladnout a pak seberte tuk, který se usadí na hladině. Maso a přecezenou šťávu vložte na nahřátý servírovací talíř, podle potřeby dosolte.

4 Maso posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky a podávejte s uvařenou rýží basmati a podušeným zelíčkem pak čoi.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna s datlemi, skořicí, kurkumou a mandlemi

Chili z černých fazolí

Klobásky na víně s ostružinami a jalovcem

Burákové kuře

REKLAMA

Přidat komentář