Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí pečeně na cibuli (Roštěná)

Popis receptu: 

Tradiční pokrm, který Rakušané zbožňují, stejně jako Češi, Moravané i Slezané.

Autor: Marek Novák
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
    3 cibule
    slunečnicový olej
    asi ¾ l hovězího vývaru
    mletý pepř
    sůl
    1 lžíce hladké mouky
    100 ml červeného vína

     

    Smažená cibule na podávání

    4 cibule
    olej

Příprava jídla

Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).

Cibuli nakrájíme na kostičky.

Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.

Smažená cibule na podávání

Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.

Přidat komentář