Hovězí pečeně na cibuli (Roštěná)

Hovězí pečeně na cibuli (Roštěná)

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

1 kg hovězího nízkého roštěnce nebo zadní kýty
3 cibule
slunečnicový olej
asi ¾ l hovězího vývaru
mletý pepř
sůl
1 lžíce hladké mouky
100 ml červeného vína

 

Smažená cibule na podávání

4 cibule
olej

Maso nakrájíme na plátky, nasekneme okraje, osolíme, opepříme (nenaklepáváme).

Cibuli nakrájíme na kostičky.

Maso opečeme na rozpáleném oleji z obou stran a vyjmeme, do výpeku vložíme cibuli a opečeme (podle potřeby přidáme olej) do zlatohnědé barvy, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, vložíme zpět maso, zakryjeme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny.

Smažená cibule na podávání

Cibule nakrájíme na klínky, opečeme v dostatečném množství oleje do zlatohněda a necháme okapat na savém papíru.

Autor: marek.novak75

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit