Vydatné ragú klidně podávejte jen tak, v misce jako polévku. Příloha není třeba, pokud ale chcete, můžete k němu udělat bramborovou kaši.
Suroviny
máslo
1
PL
rostlinný olej
2
PL
cibule
2
ks
nakrájené nadrobno
hovězí maso
1
kg
plec nebo kližka, nakrájené na menší kostky
česnek
3
stroužky
drcený
vývar hovězí
1,5
l
víno červené
1
hrnek
bobkový list
3
ks
tymián sušený
1
PL
nebo svazek čerstvého
kajenský pepř
1
špetka
čočka
1,5
hrnku
zelená nebo hnědá, podle potřeby a druhu předem namočená
mrkev
4
ks
na kolečka
řapíkatý celer
3
ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, na ozdobení, lze nahradit tymiánem
Postup
1
Ve větším hrnci rozehřejte máslo s 1 lžící oleje a opečte na něm cibuli dosklovita. Poté přidejte zbývající olej, maso a česnek a opečte maso dohněda – mělo by se opékat, nikoli dusit!
2
Přidejte rajčata, vývar, víno, bobkový list, tymián a kajenský pepř, přiklopte a na mírném plameni vařte do změknutí. Po 45 minutách přisypte čočku, po půl hodině mrkev a celer. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte bylinkami.
Komentáře
In reply to V jakém čísle prosím vyšel… by kachnicka82
Dobrý den,
recept je z červnového čísla z roku 2020 (tedy 2020/6).
Hezký den, redakce Apetitu