0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí s bramborovou pokličkou

Hovězí s bramborovou pokličkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 111 g
Tuky 37 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé překvapení schované pod bramborovým čepcem. Prolomte se křupavou pokličkou z brambor a pochutnejte si na štavnatém hovězím.

Suroviny

olivový olej 1 PL
500 g
hovězí roštěná nakrájená na nudličky
cibule 1 ks
nahrubo pokrájená
nakrájené na proužky
rajčatová passata - pyré 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar hovězí 200 ml
brambory 350 g
oloupané, typ B nebo C
máslo 25 g

1 Olej rozehřejte ve vyšší nepřilnavé pánvi na co nejvyšší teplotu, vhoďte maso a deset minut prudce opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak ho odeberte z pánve a dejte do ní cibuli. Tři minuty ji opékejte doměkka, pak přisypte houby a dejte jim tři minuty. Přidejte mouku, osmahněte, zamíchejte pyré, vlijte víno, hovězí vývar a přiveďte k varu. Do pánve vraťte maso a bez pokličky vařte 2 hodiny tak, aby hovězí téměř změklo (podle potřeby můžete dolít vodou). Směs přendejte do větší zapékací mísy – zhruba o objemu 2 litry.

Troubu předehřejte na 190 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte na 10 minut brambory. Zchlaďte je pod tekoucí vodou a nastrouhejte na připravenou zapékací mísu s hovězím. Navrch nakrájejte máslo a dejte na půl hodiny do trouby, poklička z brambor by měla krásně zezlátnout.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč