0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí s bramborovou pokličkou

Hovězí s bramborovou pokličkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 988 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 111 g
Tuky 37 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavé překvapení schované pod bramborovým čepcem. Prolomte se křupavou pokličkou z brambor a pochutnejte si na štavnatém hovězím.

Suroviny

olivový olej 1 PL
500 g
hovězí roštěná nakrájená na nudličky
cibule 1 ks
nahrubo pokrájená
žampiony 250 g
nakrájené na proužky
rajčatová passata - pyré 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
víno červené 100 ml
vývar hovězí 200 ml
brambory 350 g
oloupané, typ B nebo C
máslo 25 g

1 Olej rozehřejte ve vyšší nepřilnavé pánvi na co nejvyšší teplotu, vhoďte maso a deset minut prudce opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak ho odeberte z pánve a dejte do ní cibuli. Tři minuty ji opékejte doměkka, pak přisypte houby a dejte jim tři minuty. Přidejte mouku, osmahněte, zamíchejte pyré, vlijte víno, hovězí vývar a přiveďte k varu. Do pánve vraťte maso a bez pokličky vařte 2 hodiny tak, aby hovězí téměř změklo (podle potřeby můžete dolít vodou). Směs přendejte do větší zapékací mísy – zhruba o objemu 2 litry.

Troubu předehřejte na 190 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte na 10 minut brambory. Zchlaďte je pod tekoucí vodou a nastrouhejte na připravenou zapékací mísu s hovězím. Navrch nakrájejte máslo a dejte na půl hodiny do trouby, poklička z brambor by měla krásně zezlátnout.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit