Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí skirt steak se salsou verde

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT6M
Opékání 0:06
Maso

Ingredience

    • 100 ml balzamikového octa
    • 50 ml olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1kg hovězí oponky (skirt steak)
    • vločková sůl a čerstvě mletý černý pepř

    NA SALSU VERDE

    • 1 stroužek česneku
    • malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků
    • malý svazek bazalky
    • malý svazek máty, zbavený stonků
    • 2 sardelové řezy
    • 2 lžičky kaparů
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • pár kapek citronové šťávy
    • 1/2 lžičky krupicového cukru
    • špetka mořské soli
    • čerstvě mletý černý pepř
    • cca 2 lžíce panenského olivového oleje 

Příprava jídla

1 Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a bylinky společně se sardelkami a kapary. Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový olej.

2 V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte balzamikový ocet, olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Studená polévka ajo blanco

Salát s rajčaty a chorizem

Citronovo-mátové cuketky

Paella po valencijsku

Ricottová zmrzlina bez míchání inspirovaná sicilskými cannoli

Přidat komentář