
Hovězí skirt steak se salsou verde
Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.
Ingredience
- 100 ml balzamikového octa
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku, drcené
- 1kg hovězí oponky (skirt steak)
- vločková sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
- malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků
- malý svazek bazalky
- malý svazek máty, zbavený stonků
- 2 sardelové řezy
- 2 lžičky kaparů
- 1 lžička dijonské hořčice
- pár kapek citronové šťávy
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- špetka mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- cca 2 lžíce panenského olivového oleje
NA SALSU VERDE
Příprava jídla
1 Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a bylinky společně se sardelkami a kapary. Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový olej.
2 V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte balzamikový ocet, olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.
Přidat komentář