0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí skirt steak se salsou verde

Hovězí skirt steak se salsou verde

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 270 g
Sacharidy 25 g
Tuky 181 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.

Suroviny

balzamikový ocet 100 ml
olivový olej 50 ml
česnek 3 stroužky
drcené
hovězí oponka (skirt steak)
sůl vločková
pepř mletý
čerstvě mletý
NA SALSU VERDE
česnek 1 stroužek
petrželka 1 svazek
hladkolistá, zbavená stonků
bazalka 1 svazek
malý
máta 1 svazek
malý, zbavený stonků
ančovičky (konzerva) 2 ks
řezy
kapary 2 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
citronová šťáva
pár kapek
krupicový cukr ½ ČL
sůl mořská 1 špetka
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL

1 Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a bylinky společně se sardelkami a kapary. Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový olej.

2 V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte balzamikový ocet, olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč