Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí skirt steak se salsou verde

Hovězí skirt steak se salsou verde

4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 270 g
Sacharidy 25 g
Tuky 181 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.

Související recepty

Suroviny

balzamikový ocet 100 ml
olivový olej 50 ml
česnek 3 stroužky
drcené
hovězí oponka (skirt steak)
sůl vločková
pepř mletý
čerstvě mletý
NA SALSU VERDE
česnek 1 stroužek
petrželka 1 svazek
hladkolistá, zbavená stonků
bazalka 1 svazek
malý
máta 1 svazek
malý, zbavený stonků
ančovičky (konzerva) 2 ks
řezy
kapary 2 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská 1 špetka
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL

Postup

1

Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a bylinky společně se sardelkami a kapary. Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový olej.

2

V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte balzamikový ocet, olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín