Hovězí skirt steak se salsou verde

Hovězí skirt steak se salsou verde

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2909 kcal
Bílkoviny 266 g
Cukr 25 g
Tuky 185 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte dvojnásobné množství a podávejte ji také k ostatním chodům.

Suroviny

balzamikový ocet 100 ml
olivový olej 50 ml
česnek 3 stroužky
drcené
hovězí maso 1 kg
hovězí oponka (skirt steak)
sůl vločková
pepř mletý
čerstvě mletý
NA SALSU VERDE
česnek 1 stroužek
petrželka 1 svazek
hladkolistá, zbavená stonků
bazalka 1 svazek
malý
máta 1 svazek
malý, zbavený stonků
sardelky 2 ks
řezy
kapary 2 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
citronová štáva
pár kapek
krupicový cukr 0.5 ČL
sůl mořská 1 špetka
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL

1 Na salsu posekejte nebo v hmoždíři najemno rozdrťte česnek a bylinky společně se sardelkami a kapary. Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte olivový olej.

2 V mělké plastové uzavírací nádobě smíchejte balzamikový ocet, olej a drcený česnek a maso v této směsi pořádně obalte. Marinujte v lednici alespoň půl hodiny, nejlépe ale přes noc. Pak vyndejte maso z marinády, osušte ho, osolte, opepřete. Opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany asi 3 minuty, maso pak bude medium rare, anebo opékejte podle chuti. Poté je přeneste na prkénko a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte se salsou verde a přílohou podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit