Skvělá kombinace chutí – terijaki se příjemně snoubí s masem, okurka a cibule mile zjemňují chilli papričku.
Suroviny
hovězí svíčková
350
g
v celku
2
PL
marináda terijaki prodávají např. zdravé výživy
okurka
1
ks
nasekaná
limetová šťáva
z půlky limety
sůl
koriandr čerstvý
2
PL
čerstvý, hrubě nasekaný
little gem salát
6
nebo ze středu hlávkového
chilli paprička
1
ks
očištěná a nakrájená na nudličky
cibule červená
1
ks
na tenká kolečka
Postup
1
Maso položte mezi dvě fólie či do mikrotenového sáčku a rozklepejte na poloviční výšku. Pak ho nakrájejte na tenké proužky a v misce nechte 5-10 minut marinovat v terijaki. Okurku smíchejte s limetkovou šťávou a koriandrem. Lehce osolte. Rozpalte nepřilnavou pánev. Vsypte maso a 1,5-2,5 minuty opékejte, aby bylo krvavé až středně propečené; v polovině obraťte. Dáváte-li přednost propečenějšímu masu, opékejte další minutu, pak jednu nudličku překrojte a zařiďte se podle toho, co uvidíte. Na listy salátu rozdělte okurkovou směs, maso, chilli papričku a cibuli.