Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí terijaki na salátových listech

Hovězí terijaki na salátových listech

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 673 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 37 g
Tuky 18 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Skvělá kombinace chutí – terijaki se příjemně snoubí s masem, okurka a cibule mile zjemňují chilli papričku.

Související recepty

Suroviny

2 PL
marináda terijaki prodávají např. zdravé výživy
nasekaná
limetová šťáva
z půlky limety
sůl
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, hrubě nasekaný
little gem salát 6
nebo ze středu hlávkového
očištěná a nakrájená na nudličky
na tenká kolečka

Postup

1

Maso položte mezi dvě fólie či do mikrotenového sáčku a rozklepejte na poloviční výšku. Pak ho nakrájejte na tenké proužky a v misce nechte 5-10 minut marinovat v terijaki. Okurku smíchejte s limetkovou šťávou a koriandrem. Lehce osolte. Rozpalte nepřilnavou pánev. Vsypte maso a 1,5-2,5 minuty opékejte, aby bylo krvavé až středně propečené; v polovině obraťte. Dáváte-li přednost propečenějšímu masu, opékejte další minutu, pak jednu nudličku překrojte a zařiďte se podle toho, co uvidíte. Na listy salátu rozdělte okurkovou směs, maso, chilli papričku a cibuli.


Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...