Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 malá cibule, nakrájená najemno
    • zelená část z malého pórku, nakrájená na tenké proužky
    • 1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 800 ml kuřecího vývaru
    • 500 g mraženého hrášku
    • sůl a bílý pepř
    • 5 plátků anglické slaniny

    ČESNEKOVÉ KRUTONY

    • 1 lžíce másla
    • 1 lžička česnekové pasty nebo 1 stroužek česneku utřený se solí
    • 100 g toustového chleba

Příprava jídla

1 V hrnci na másle krátce opečte cibulku, jen aby zesklovatěla. Přidejte česnek, zele- nou část pórku a krátce opečte doměkka. Zalijte kuřecím vývarem, krátce povařte, přidejte mražený hrášek a vařte jen tak dlouho, dokud hrášek nepovolí; trvá to zhruba 4 minuty.

2 Polévku důkladně rozmixujte, pokud ji chcete opravdu jemnou, můžete ji ještě propasírovat. Dochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3 Toustový chléb nakrájejte na kostičky a upečte v troubě dozlatova. Na másle osmahněte česnekovou pastu a promíchejte ji s opečenými krutony. Slaninu osmažte a krutony ještě obalte ve vypečeném tuku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený lososovitý pstruh s česnekem a špenátem

Tvarohový koláč s malinovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář