
Hřebenatky s koprovým olejem
Hřebenatky neboli svatojakubky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí, přitom jim sluší ta úplně nejjednodušší úprava.
Vydání: 2016/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1/2 šalotky, nakrájená nadrobno
- 2 lžíce nasekaného kopru
- kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
- 125 ml panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 8–12 mušlí hřebenatek (viz Něco navíc)
- máslo nebo olej na opékání
- bageta a čerstvé bylinky k podávání
Příprava jídla
1 V misce smíchejte šalotku, kopr, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
2 Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.
NĚCO NAVÍC
Nejste-li zrovna příznivci kopru, můžete olej ochutit najemno nasekanou hladkolistou petrželkou.
Přidat komentář