Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hřebenatky s koprovým olejem

Hřebenatky neboli svatojakubky jsou jedny z nejluxusnějších mušlí, přitom jim sluší ta úplně nejjednodušší úprava. 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1M
Opékání 0:01
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1/2 šalotky, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce nasekaného kopru
    • kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
    • 125 ml panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8–12 mušlí hřebenatek (viz Něco navíc)
    • máslo nebo olej na opékání
    • bageta a čerstvé bylinky k podávání 

Příprava jídla

1 V misce smíchejte šalotku, kopr, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti.

2 Na grilu nebo grilovací pánvi potřené máslem nebo olejem opečte vyloupané mušle; stačí 30 sekund po každé straně. Podávejte horké, ozdobené čerstvými zelenými bylinkami, s koprovým olejem a bílou bagetkou, kterou ho budete vytírat z talířů.

NĚCO NAVÍC

Nejste-li zrovna příznivci kopru, můžete olej ochutit najemno nasekanou hladkolistou petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sardinky v sušené šunce s cizrnou a rajčatovým čatní

Pečené slávky s rajčaty a kapary

Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

Nadívané kalamáry

Cataplana

30 receptů s rybami a mořskými plody

Vůně Středomoří

Přidat komentář