Bábovka je vždycky dobrý nápad. Vychutnáte si ji k nedělní kávíčce i jako sladkou svačinku během všedního dne. Nejjednodušší varianta je odměřovat ingredience hrníčkem. A když si vyzkoušíte základní recept, můžete přistoupit i k jeho obměňování. Například v podobě hrnkové bábovky s kakaem a jablečným pyré.
Suroviny
mouka pšeničná hrubá
2
hrnky
třtinový cukr
1
hrnek
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vanilkový cukr
1
bal
karob
1
PL
lze nahradit 2-3 PL kakaa
slunečnicový olej
1
hrnek
vejce
3
ks
mléko
1
hrnek
Postup
1
Nejprve smíchejte všechny sypké přísady.
2
Pak přidejte olej, vejce a mléko a vymíchejte hladké těsto.
3
2/3 těsta vylijte do vymaštěné a vysypané bábovkové formy a zbylou třetinu smíchejte s karobem nebo kakaem a nalijte do formy.
4
Pečte v předehřáté troubě při teplotě 170°C cca 50 minut.
5
Ještě horkou bábovku vyklopte a pocukrujte.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com