Možná vás název ‚hrozinkové placičky‘ tahá trochu za uši, ale neodolali jsme a nechali ten původní z dob první republiky, ve kterém prim hrají rozinky. Bez ohledu na název toto vánoční cukroví rozhodně stojí za vyzkoušení! Stačí vám jen 5 ingrediencí a do půl hodiny máte hotovo.
Suroviny
máslo
100
g
krupicový cukr
140
g
mouka pšeničná hladká
140
g
smetana ke šlehání
5
PL
30%
rozinky
50
g
Postup
1
Máslo utřete s cukrem. Vmíchejte mouku, smetanu a rozinky.
2
Směs dejte do cukrářského sáčku a vytlačujte na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky – nechte hromádkám mezi sebou rozestupy!
3
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10–15 minut dobleda. Hromádky se musí při pečení pěkně rozběhnout a zhnědnout jen na okraji, střed musí zůstat měkký.
NĚCO NAVÍC
V placičkách budou skvělé i brusinky nebo datle.