Hruškový cheescake so šafranom

Hruškový cheescake so šafranom

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

150g maslových sušienok

40g maslo

 

Náplň:

500g syr Philadelphia

200ml kyslá smotana

150g kryštáľový cukor

3vajcia

 

Poleva:

2 hrušky

1 ČL šafranu

1dcl bieleho vína

50g kryšt.cukor

 

Sušienky pomelieme zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne rozotrieme do tortovej formy (uvedené množstvo je na formu s priemerom 18cm). Sušienky dáme zapiecť na 10minút pri teplote 180°C

Syr philadelphia zmiešame s cukrom, kyslou smotanou a vajciami. Pripravenú hmotu vylejeme na upečený sušienkový korpus. Pečieme 1hod pri teplote 180°C. po upečení necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

Polevu si pripravíme tak, že hrušky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do rajnice, podlejeme vínom, pridáme cukor a šafrán, necháme prevrieť a  varíme hrušky do polomäkka. Nesmú sa úplne rozvariť.  Šafrán dodá hruškám nie len zaujímavú chuť, ale ich aj krásne sfarbí. Hrušky necháme jemne vychladnúť a ozdobíme nimi stuhnutý cheescake.


 

Autor: handerka

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit