0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hruškový cheescake so šafranom

Hruškový cheescake so šafranom

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

150g maslových sušienok

40g maslo

 

Náplň:

500g syr Philadelphia

200ml kyslá smotana

150g kryštáľový cukor

3vajcia

 

Poleva:

2 hrušky

1 ČL šafranu

1dcl bieleho vína

50g kryšt.cukor

 

Sušienky pomelieme zmiešame s roztopeným maslom a rovnomerne rozotrieme do tortovej formy (uvedené množstvo je na formu s priemerom 18cm). Sušienky dáme zapiecť na 10minút pri teplote 180°C

Syr philadelphia zmiešame s cukrom, kyslou smotanou a vajciami. Pripravenú hmotu vylejeme na upečený sušienkový korpus. Pečieme 1hod pri teplote 180°C. po upečení necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

Polevu si pripravíme tak, že hrušky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do rajnice, podlejeme vínom, pridáme cukor a šafrán, necháme prevrieť a  varíme hrušky do polomäkka. Nesmú sa úplne rozvariť.  Šafrán dodá hruškám nie len zaujímavú chuť, ale ich aj krásne sfarbí. Hrušky necháme jemne vychladnúť a ozdobíme nimi stuhnutý cheescake.


 

Autor: handerka

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit