0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hruškový koláč se skořicí

Hruškový koláč se skořicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2790 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 288 g
Tuky 147 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 150 g
cukr 100 g
mléko 1
olej 3 PL
nebo 40g másla
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
vejce 2 ks
sůl špetka
Poleva
máslo 80 g
rozpuštěné
cukr 1 PL
nejlépe třtinový
vejce 1 ks
skořice
vanilkový extrakt
dle chuti

Postup

1

Těsto: cukr, vejce a sůl vyšleháme do pěny. Mouku s práškem do pečiva opatrně vmícháme a nakonec přidáme mléko a olej (máslo).

Poleva: ingredience vyšleháme

2

Do vymazané a vysypané  koláčové formy nalijeme půl těsta.

3

Hrušky, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a jednotlivé čtvrtky rozkrájeli na plátky (vcelku jedno jak tlusté), poklademe na těsto. Vůbec není třeba bát se vrstvení, může se zdát, jakoby to byla samá hruška, ale to není na škodu.

4

Na hrušky opatrně vlijeme druhou polovinu těsta, kousky hrušek budou vykukovat.

5

Dáme péct na 180°C na 30min. Po této době koláč vyjmeme, důkladně propícháme vidličkou, aby se do těsta vsáklo co nejvíce polevy. Polevu pak nalijeme na propíchaný koláč a ještě dopečeme 20 minut.

Autor: janinat80

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč