Suroviny
Těsto
mouka pšeničná hladká
150
g
cukr
100
g
mléko
1
olej
3
PL
nebo 40g másla
kypřicí prášek do pečiva
1
ks
vejce
2
ks
sůl
špetka
Poleva
máslo
80
g
rozpuštěné
cukr
1
PL
nejlépe třtinový
vejce
1
ks
skořice
vanilkový extrakt
dle chuti
hruška
4
ks
Postup
1
Těsto: cukr, vejce a sůl vyšleháme do pěny. Mouku s práškem do pečiva opatrně vmícháme a nakonec přidáme mléko a olej (máslo).
Poleva: ingredience vyšleháme
2
Do vymazané a vysypané koláčové formy nalijeme půl těsta.
3
Hrušky, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a jednotlivé čtvrtky rozkrájeli na plátky (vcelku jedno jak tlusté), poklademe na těsto. Vůbec není třeba bát se vrstvení, může se zdát, jakoby to byla samá hruška, ale to není na škodu.
4
Na hrušky opatrně vlijeme druhou polovinu těsta, kousky hrušek budou vykukovat.
5
Dáme péct na 180°C na 30min. Po této době koláč vyjmeme, důkladně propícháme vidličkou, aby se do těsta vsáklo co nejvíce polevy. Polevu pak nalijeme na propíchaný koláč a ještě dopečeme 20 minut.