Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 150 g
cukr 100 g
mléko 1
olej 3 PL
nebo 40g másla
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
vejce 2 ks
sůl špetka
Poleva
máslo 80 g
rozpuštěné
cukr 1 PL
nejlépe třtinový
vejce 1 ks
skořice
vanilkový extrakt
dle chuti
hrušky 4 ks

Těsto: cukr, vejce a sůl vyšleháme do pěny. Mouku s práškem do pečiva opatrně vmícháme a nakonec přidáme mléko a olej (máslo).

Poleva: ingredience vyšleháme

Postup: Do vymazané a vysypané  koláčové formy nalijeme půl těsta. Hrušky, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a jednotlivé čtvrtky rozkrájeli na plátky (vcelku jedno jak tlusté), poklademe na těsto. Vůbec není třeba bát se vrstvení, může se zdát, jakoby to byla samá hruška, ale to není na škodu. Na hrušky opatrně vlijeme druhou polovinu těsta, kousky hrušek budou vykukovat. Dáme péct na 180°C na 30min. Po této době koláč vyjmeme, důkladně propícháme vidličkou, aby se do těsta vsáklo co nejvíce polevy. Polevu pak nalijeme na propíchaný koláč a ještě dopečeme 20 minut.

Autor: janinat80

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit