Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hruškový koláč

Popis receptu: 

Vláčný koláč

Autor: Janina Sebastian
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Doba přípravy:

Ingredience

    Těsto:

    • 150 gr hladké mouky
    • 100 gr cukru
    • 1 dcl mléka
    • 3 lžíce oleje (40 gr rozpuštěného másla)
    • 1 prášek do pečiva
    • 2 vajíčka
    • špetka soli

    Poleva:

    • 80 gr rozpuštěného másla
    • 1 - 2 lžíce cukru nejlépe třtinového
    • 1 vajíčko
    • mletá skořice a vanilkové aroma dle chuti

    4 - 5 hrušek

     

Příprava jídla

Těsto: cukr, vejce a sůl vyšleháme do pěny. Mouku s práškem do pečiva opatrně vmícháme a nakonec přidáme mléko a olej (máslo).

Poleva: ingredience vyšleháme

Postup: Do vymazané a vysypané  koláčové formy nalijeme půl těsta. Hrušky, které jsme oloupali, zbavili jádřinců a jednotlivé čtvrtky rozkrájeli na plátky (vcelku jedno jak tlusté), poklademe na těsto. Vůbec není třeba bát se vrstvení, může se zdát, jakoby to byla samá hruška, ale to není na škodu. Na hrušky opatrně vlijeme druhou polovinu těsta, kousky hrušek budou vykukovat. Dáme péct na 180°C na 30min. Po této době koláč vyjmeme, důkladně propícháme vidličkou, aby se do těsta vsáklo co nejvíce polevy. Polevu pak nalijeme na propíchaný koláč a ještě dopečeme 20 minut.

REKLAMA

Přidat komentář