Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Husarské koláčky
ZDROJ: Michaela Smolová, Sisters Bakery
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Na 20 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2964 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 276 g
Tuky 172 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husarské koláčky od slovenské foodblogerky Michaely Smolové vás potěší svou jemnou máslovou chutí a krásnou vůní citronové kůry. Křehké těsto zdobené mandlovými lupínky a sladkým džemem vytvoří dokonalou kombinaci, která ozdobí každý sváteční stůl. Příprava je jednoduchá, výsledek však zaručeně okouzlí vaše blízké!

Související recepty

Suroviny

máslo 120 g
mleté
mandle plátky 1 hrst
rybízový džem 3 PL
vejce 1 ks
na potření

Postup

1

Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do krémové konzistence. Poté přimíchejte žloutek, citronovou kůru a mleté mandle, nakonec přisypte prosátou mouku.

2

Ze surovin vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.

3

Ztuhlé těsto vyválejte do válečku o průměru asi 3 cm, nakrájejte ho na 20 stejných kousků a z každého vytvarujte kuličku.

4

Pomocí rukojeti vařečky vytvořte do každé kuličky důlek, do kterého po upečení vložíte trochu marmelády.

5

Připravené koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte mandlovými lupínky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C asi 17 minut dozlatova.

6

Po upečení je vyjměte z trouby a do důlků dejte trochu marmelády. Nechte je úplně vychladnout.

7

Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...