Husarské koláčky od slovenské foodblogerky Michaely Smolové vás potěší svou jemnou máslovou chutí a krásnou vůní citronové kůry. Křehké těsto zdobené mandlovými lupínky a sladkým džemem vytvoří dokonalou kombinaci, která ozdobí každý sváteční stůl. Příprava je jednoduchá, výsledek však zaručeně okouzlí vaše blízké!
Suroviny
Postup
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do krémové konzistence. Poté přimíchejte žloutek, citronovou kůru a mleté mandle, nakonec přisypte prosátou mouku.
Ze surovin vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Ztuhlé těsto vyválejte do válečku o průměru asi 3 cm, nakrájejte ho na 20 stejných kousků a z každého vytvarujte kuličku.
Pomocí rukojeti vařečky vytvořte do každé kuličky důlek, do kterého po upečení vložíte trochu marmelády.
Připravené koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte mandlovými lupínky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C asi 17 minut dozlatova.
Po upečení je vyjměte z trouby a do důlků dejte trochu marmelády. Nechte je úplně vychladnout.
Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem.