0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indická cizrnová polévka

Indická cizrnová polévka

3.8 / 5. Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Na 4 obědy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 265 g
Tuky 35 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný
1 ČL
koření garam masala
vývar zeleninový 850 ml
cizrna 400 g
konzerva, scezená
mrkev 2 ks
velké, podélně rozčtvrcené a nasekané
fazolky zelené 100 g
zelené, pokrájené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu. Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.

2 Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku. Přidejte fazolky a vařte tři minuty. Osolte, opepřete a rozdělte do šroubovacích sklenic. V práci si tuhle sytou polévku ohřejte v mikrovlnné troubě a přikusujte třeba indický chleba nán.

NĚCO NAVÍC Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.

Komentáře

Zdeněk Mžourek

Vždy když ji udělám, manželka si ji náramně pochvaluje. Je to příjemná změna v naší kuchyni.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit