0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indická cizrnová polévka

Indická cizrnová polévka
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Indická cizrnová polévka

4.4/5 Počet hodnocení: 42
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 obědy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1919 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 267 g
Tuky 36 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný
garam masala 1 ČL
vývar zeleninový 850 ml
cizrna 400 g
konzerva, scezená
mrkev 2 ks
velké, podélně rozčtvrcené a nasekané
fazolky zelené 100 g
pokrájené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu. Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.

2

Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku. Přidejte fazolky a vařte tři minuty. Osolte, opepřete a rozdělte do šroubovacích sklenic. V práci si tuhle sytou polévku ohřejte v mikrovlnné troubě a přikusujte třeba indický chleba nán.

NĚCO NAVÍC: Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Zdeněk Mžourek

Vždy když ji udělám, manželka si ji náramně pochvaluje. Je to příjemná změna v naší kuchyni.

Eva Fryšarová

Je výborná! Nedala jsem tam fazolky, ale pórek, krásně pikantní, super sytá večeře!

Judita Molinska

vborná, kromě gara masaly jsem dala i červenou kari pastu, kurkumu a bylo to jako v Indii :) Mňam

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč