Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
cibule
1
ks
velká, nadrobno
zázvor (čerstvý)
1
ČL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek
1
stroužek
nasekaný
garam masala
1
ČL
vývar zeleninový
850
ml
cizrna
400
g
konzerva, scezená
mrkev
2
ks
velké, podélně rozčtvrcené a nasekané
fazolky zelené
100
g
pokrájené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu. Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.
2
Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku. Přidejte fazolky a vařte tři minuty. Osolte, opepřete a rozdělte do šroubovacích sklenic. V práci si tuhle sytou polévku ohřejte v mikrovlnné troubě a přikusujte třeba indický chleba nán.
NĚCO NAVÍC: Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.
Komentáře
vborná, kromě gara masaly jsem dala i červenou kari pastu, kurkumu a bylo to jako v Indii :) Mňam
Je výborná! Nedala jsem tam fazolky, ale pórek, krásně pikantní, super sytá večeře!