Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indická cizrnová polévka
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 53
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 obědy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1919 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 267 g
Tuky 36 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
velká, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
nasekaný
garam masala 1 ČL
vývar zeleninový 850 ml
cizrna 400 g
konzerva, scezená
mrkev 2 ks
velké, podélně rozčtvrcené a nasekané
fazolky zelené 100 g
pokrájené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu. Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.

2

Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku. Přidejte fazolky a vařte tři minuty. Osolte, opepřete a rozdělte do šroubovacích sklenic. V práci si tuhle sytou polévku ohřejte v mikrovlnné troubě a přikusujte třeba indický chleba nán.

NĚCO NAVÍC: Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

27.02.2016 20:25

vborná, kromě gara masaly jsem dala i červenou kari pastu, kurkumu a bylo to jako v Indii :) Mňam

02.03.2015 19:19

Je výborná! Nedala jsem tam fazolky, ale pórek, krásně pikantní, super sytá večeře!

04.06.2010 19:57
Vždy když ji udělám, manželka si ji náramně pochvaluje. Je to příjemná změna v naší kuchyni.

Apetit magazín