Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

Tohle jednoduché barevné asijské jídlo oceníte i v těch nejhektičtějších pracovních dnech, je totiž hotové vcukuletu. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1-2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semínek a nasekané
    • 2 šalotky, na tenké klínky
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1 velká mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 250g vařené rýže basmati
    • 150g loupaných krevet
    • 1 lžíce omáčky kecap manis nebo
    • sójové omáčky
    • lístky koriandru na ozdobení

    NA OMELETU

    • 2 vejce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce slunečnicového oleje 

Příprava jídla

1 Na omeletu vejce rozšlehejte, osolte a ve velké pánvi na rozpáleném oleji z nich usmažte velkou tenkou omeletu. Srolujte ji a nakrájejte na proužky.

2 Ve woku rozehřejte olej a opékejte na něm chilli, šalotku, česnek a mrkev 3–4 minuty. Přidejte vařenou rýži a míchejte další 2 minuty. Vmíchejte krevety a už jen prohřejte. Přilijte kecap manis nebo sójovou omáčku a dobře promíchejte.

3 Rozložte na servírovací talíř a navrch rozložte proužky omelety. Posypte koriandrem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska s kapustou

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Mušličky s houbami a mascarpone

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

REKLAMA

Přidat komentář