Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská svatební polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 25 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2096 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 252 g
Tuky 46 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská svatební polévka, která vyžaduje jen přiměřené množství práce – trochu krájení, minimum vaření. V týdnu zasytí, ale na stůl ji můžete nést i jako součást slavnostního oběda. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno nakrájená
mrkev 2 ks
nadrobno nakrájená
řapíkatý celer 3 řapíky
nakrájený nadrobno
italské bylinky ½ ČL
sušené
česnek 4 stroužky
drcené
vývar kuřecí 2 l
těstoviny 1 hrnek
drobné (např. (acini di pepe, ditalini nebo perlový kuskus)
500 g
hotové masové kuličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, k podávání
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte cibuli, mrkev a celer, trvá to 5–10 minut.

2

Vmíchejte sušené bylinky a česnek, krátce opečte a vlijte vývar. Přiveďte k varu a po 5 minutách vsypte těstoviny a masové kuličky.

3

Vařte 10 minut, stáhněte z ohně a vmíchejte baby špenát. Dochuťte solí a pepřem. Na talíři posypte parmazánem a petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li si připravit domácí kuličky do polévky, smíchejte 450 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1/2 hrnku strouhanky, 1/4 hrnku hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno, 3 stroužky česneku, drcené, 1/2 hrnku strouhaného parmazánu, 2 vejce, sůl a čerstvě mletý pepř. Tvořte kuličky a opečte je na pánvi nebo upečte v troubě dozlatova. Rovněž je můžete uvařit v polévce nebo ve vodě. Nejlepší je připravit si jich alespoň dvojnásobné množství a zamrazit, budete tak mít domácí masové kuličky vždy po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...