Suroviny
Na karbenátky
hovězí maso mleté
1
kg
česnek
3
vejce
1
ks
parmazán
100
g
petrželka
hrst
vařené
olivový olej
na obalení
sůl
špetka
pepř
špetka
Na zeleninu
rajče
2
ks
cibule
1
ks
mrkev
1
ks
paprika kapie
1
ks
cuketa
1
ks
růžičková kapusta
1
ks
fenykl
1
ks
kapary
1
ks
sůl
pepř
Postup
1
Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.
2
Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com