Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italské karbanátky a zelenina v troubě

Italské karbanátky a zelenina v troubě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2863 kcal
Bílkoviny 286 g
Sacharidy 119 g
Tuky 127 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na karbenátky
vejce 1 ks
petrželka hrst
vařené
olivový olej
sůl špetka
pepř špetka
Na zeleninu
mrkev 1 ks
kapary 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.

2

Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: marta13

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...