0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italské karbanátky a zelenina v troubě

Italské karbanátky a zelenina v troubě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2863 kcal
Bílkoviny 286 g
Sacharidy 119 g
Tuky 127 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na karbenátky
hovězí maso mleté 1 kg
česnek 3
vejce 1 ks
parmazán 100 g
petrželka hrst
brambory
vařené
olivový olej
mouka pšeničná hladká
na obalení
sůl špetka
pepř špetka
Na zeleninu
rajče 2 ks
cibule 1 ks
mrkev 1 ks
paprika kapie 1 ks
cuketa 1 ks
růžičková kapusta 1 ks
fenykl 1 ks
kapary 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.

2

Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: marta13

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit