Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italské karbanátky a zelenina v troubě

Italské karbanátky a zelenina v troubě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2863 kcal
Bílkoviny 286 g
Sacharidy 119 g
Tuky 127 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na karbenátky
vejce 1 ks
petrželka hrst
vařené
olivový olej
sůl špetka
pepř špetka
Na zeleninu
mrkev 1 ks
kapary 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.

2

Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: marta13

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...