Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italské tuňákové koule
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1777 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 192 g
Tuky 37 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá večeře nebo oběd ve stylu co dům dal. Za pětadvacet minut jíte!

Suroviny

tuňák (konzerva) 320 g
piniové oříšky 1 hrst
z jednoho bio citronu
petržel
nasekané listy
strouhanka 50 g
vejce 1 ks
prošlehané
rajčatová passata - pyré 500 g
sůl
pepř

Postup

1

Tuňáka slijte a trochu oleje si schovejte. Vidličkou ho v misce rozmačkejte na kousky, přidejte piniová semínka, citronovou kůru, petrželku, strouhanku a vejce. Osolte, opepřete. Rukama zpracujte a z hmoty vypracujte dvanáct koulí. Do velkého hrnce dejte vařit špagety podle návodu na obalu.

2

Olej z tuňáka zahřejte na nepřilnavé pánvi a pak na něm 5 minut opékejte koule; průběžně je otáčejte, aby byly rovnoměrně dozlatova. Osušte na kuchyňském papíru. Prohřejte rajčatovou omáčku a podávejte ji s koulemi a těstovinami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

08.06.2010 14:14
Tuňákové koule se špagetami jsou naprosto výborné. Je pravda, že jsme recept trochu poupravili, přidali citronovou kůru, chilly a hodně petrželky aa naopak vynechali piniové oříškya rajčatovou omáčku dělali vlastní domácí. Do špaget sme pak ještě přidali několik lístků rukoly. Doporučuju!!!

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč