Rychlá večeře nebo oběd ve stylu co dům dal. Za pětadvacet minut jíte!
Suroviny
tuňák (konzerva)
320
g
piniové oříšky
1
hrst
z jednoho bio citronu
petržel
nasekané listy
strouhanka
50
g
vejce
1
ks
prošlehané
špagety (těstoviny)
400
g
rajčatová passata - pyré
500
g
sůl
pepř
Postup
1
Tuňáka slijte a trochu oleje si schovejte. Vidličkou ho v misce rozmačkejte na kousky, přidejte piniová semínka, citronovou kůru, petrželku, strouhanku a vejce. Osolte, opepřete. Rukama zpracujte a z hmoty vypracujte dvanáct koulí. Do velkého hrnce dejte vařit špagety podle návodu na obalu.
2
Olej z tuňáka zahřejte na nepřilnavé pánvi a pak na něm 5 minut opékejte koule; průběžně je otáčejte, aby byly rovnoměrně dozlatova. Osušte na kuchyňském papíru. Prohřejte rajčatovou omáčku a podávejte ji s koulemi a těstovinami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
Komentáře