Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablečná buchta

Popis receptu: 

Vláčná a svěží jablečná buchta

Autor: Zuzana Čiperová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 1 prášek do pečiva
    • 60 g cukru krystal (cca 2 polévkové lžíce) + cca 100 g na karamel
    • 1 vanilkový cukr
    • 50 g másla + 15 g na jablka
    • 100 ml smetany na šlehání 
    • 2 vejce
    • 5-8 jablek 

Příprava jídla

  • Utřeme máslo s cukrem, zašleháme celá vejce, přilijeme smetanu. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a rozmíchané těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku - doporučuji vysypat strouhaným kokosem.
  • Ve větším hrnci necháme rozpustit cukr krystal, když začne hnědnout, přisypeme jablka nakrájená na kostičky a trochu másla. Obalíme jablíčka v karamelu a přidáme do těsta.
  • Dáme do trouby předehřáté na 180 °C.
  • Jedno nebo dvě jablka nakrajíme na malinké kostičky nebo nudličky a po 10-15 minutách pečení (když už je povrch buchty zpevněný a jablka zůstanou nahoře) nasypeme na buchtu.
  • Pečeme dalších 15 minut - můžeme zkoušet špějlí, kdy už se těsto nelepí.
REKLAMA

Přidat komentář