Jednoduchá jablečná buchta

Jednoduchá jablečná buchta

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Snadné ks

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
krystalový cukr 60 g
vanilkový cukr 1 ks
máslo 50 g
plus 15g na jablka
smetana ke šlehání 100 ml
vejce 2 ks
jablka 5 ks

Postup

1

Utřeme máslo s cukrem, zašleháme celá vejce, přilijeme smetanu. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a rozmíchané těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku - doporučuji vysypat strouhaným kokosem.

2

Ve větším hrnci necháme rozpustit cukr krystal, když začne hnědnout, přisypeme jablka nakrájená na kostičky a trochu másla. Obalíme jablíčka v karamelu a přidáme do těsta.

3

Dáme do trouby předehřáté na 180 °C.

4

Jedno nebo dvě jablka nakrajíme na malinké kostičky nebo nudličky a po 10-15 minutách pečení (když už je povrch buchty zpevněný a jablka zůstanou nahoře) nasypeme na buchtu.

5

Pečeme dalších 15 minut - můžeme zkoušet špějlí, kdy už se těsto nelepí.

Autor: zuz_anka

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit