Jablečné pohárky

Jablečné pohárky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 211 g
Tuky 133 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Trio calvados, cider a nakyslá jablka vykouzlí z mascarpone přímo božský krém. Pro děti ale alkohol samozřejmě vynechte!

Suroviny

jablka 750 g
kyselejší
cider 250 ml
citronová štáva 2 PL
calvados 100 ml
nebo podle chuti
mascarpone 250 g
piškoty
Na dokončení a ozdobu
smetana ke šlehání 1 ks
vanilkový cukr 1 bal
vlašské ořechy
nasekané
jablka
plátky
tyčinky
sladké, křehké, z obchodu (nemusí být)

1. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na středně velké dílky. Vložte do hrnce spolu s ciderem, cukrem a citronovou šťávou a zahřejte k varu. Přiklopte a duste, dokud se ovoce nezačne rozpadat. Pak hrnec odstavte, slijte šťávu a nechte jablka vychladnout.
 

2 Do odkapané šťávy přilijte calvados. Vychladlá jablka smíchejte s mascarpone – měla by se jen lehce rozdělit.
 

3 A začněte vrstvit! Na dno naskládejte nalámané piškoty nebo sušenky namočené v jablečné šťávě, poté jablka s mascarpone. Přiklopte talířkem a nechte vychladnout (nejlépe přes noc).
 

4 Těsně před podáváním pohár ozdobte šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a vlašskými ořechy. Na závěr můžete do poháru zapíchnout podlouhlou sušenku a/nebo ho ozdobit plátkem jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit