Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné pohárky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 211 g
Tuky 133 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trio calvados, cider a nakyslá jablka vykouzlí z mascarpone přímo božský krém. Pro děti ale alkohol samozřejmě vynechte!

Související recepty

Suroviny

jablko 750 g
kyselejší
cider 250 ml
calvados 100 ml
nebo podle chuti
Na dokončení a ozdobu
plátky
tyčinky
sladké, křehké, z obchodu (nemusí být)

Postup

1

Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na středně velké dílky. Vložte do hrnce spolu s ciderem, cukrem a citronovou šťávou a zahřejte k varu. Přiklopte a duste, dokud se ovoce nezačne rozpadat. Pak hrnec odstavte, slijte šťávu a nechte jablka vychladnout.

2

Do odkapané šťávy přilijte calvados. Vychladlá jablka smíchejte s mascarpone – měla by se jen lehce rozdělit.

3

A začněte vrstvit! Na dno naskládejte nalámané piškoty nebo sušenky namočené v jablečné šťávě, poté jablka s mascarpone. Přiklopte talířkem a nechte vychladnout (nejlépe přes noc).

4

Těsně před podáváním pohár ozdobte šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a vlašskými ořechy. Na závěr můžete do poháru zapíchnout podlouhlou sušenku a/nebo ho ozdobit plátkem jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín