0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné pohárky

Jablečné pohárky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 211 g
Tuky 133 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Trio calvados, cider a nakyslá jablka vykouzlí z mascarpone přímo božský krém. Pro děti ale alkohol samozřejmě vynechte!

Suroviny

jablko 750 g
kyselejší
cider 250 ml
citronová štáva 2 PL
calvados 100 ml
nebo podle chuti
mascarpone 250 g
piškoty
Na dokončení a ozdobu
smetana ke šlehání 1 ks
vanilkový cukr 1 bal
vlašské ořechy
nasekané
jablko
plátky
tyčinky
sladké, křehké, z obchodu (nemusí být)

1. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na středně velké dílky. Vložte do hrnce spolu s ciderem, cukrem a citronovou šťávou a zahřejte k varu. Přiklopte a duste, dokud se ovoce nezačne rozpadat. Pak hrnec odstavte, slijte šťávu a nechte jablka vychladnout.
 

2 Do odkapané šťávy přilijte calvados. Vychladlá jablka smíchejte s mascarpone – měla by se jen lehce rozdělit.
 

3 A začněte vrstvit! Na dno naskládejte nalámané piškoty nebo sušenky namočené v jablečné šťávě, poté jablka s mascarpone. Přiklopte talířkem a nechte vychladnout (nejlépe přes noc).
 

4 Těsně před podáváním pohár ozdobte šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a vlašskými ořechy. Na závěr můžete do poháru zapíchnout podlouhlou sušenku a/nebo ho ozdobit plátkem jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit