Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné řezy

Když si na tyhle řezy vezmete k ruce robota, který strouhá a hněte těsto, koláč zavoní z trouby dřív, než se vaši hosté rozkoukají. Nabídněte jim ho hned po upečení – zatepla s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou totiž chutná nejlíp!

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na formu 20x30 cm
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 4 žloutky
    • 200 g moučkového cukru
    • 200 g másla, změklého
    • 450 g polohrubé mouky 
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku

    NA NÁPLŇ

    • 600 g jablek, oloupaných a zbavených jádřinců
    • 50 g rozinek, propláchnutých
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 200 g vlašských ořechů, nasekaných

Příprava jídla

1 Formu o velikosti cca 20x30 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy (nebo do kuchyňského robota) dejte žloutky s cukrem a máslem a utřete na světlou pěnu. Pak k nim prosejte mouku s kypřicím práškem a vypracujte měkké nelepivé těsto. Třetinu těsta dejte do mrazáku. Zbylé 2/3 těsta vmačkejte na dno (případně i na boky) formy.

2 Jablka nastrouhejte, přimíchejte k nim rozinky, skořici a vanilkový cukr a rozprostřete je na těsto. Posypte ořechy a navrch nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte asi 45 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zbylé bílky můžete buď zamrazit, nebo koláč ještě vylepšit. Ušlehejte je se 100 g krupicového cukru na pevný sníh. Na závěr do něj přidejte 1 lžičku vinného octa. Sníh naneste na jablečnou vrstvu, a teprve na něj nastrouhejte vychlazené těsto. Moučník s bílky jezte hned po upečení; druhý den sněhová vrstva zvlhne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

Přidat komentář