Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 29
Do 75 minut Velmi snadné Na formu 20x30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7643 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 800 g
Tuky 421 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si na tyhle řezy vezmete k ruce robota, který strouhá a hněte těsto, koláč zavoní z trouby dřív, než se vaši hosté rozkoukají. Nabídněte jim jablečné řezy hned po upečení – zatepla, a třeba i s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Tak totiž chutnají nejlíp!

Suroviny

máslo 200 g
změklé
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
jablko 600 g
oloupaná a zbavená jadřinců
propláchnuté
mletá
nasekané

Postup

1

Formu o velikosti cca 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Do mísy (nebo do kuchyňského robota) dejte žloutky s cukrem a máslem a utřete na světlou pěnu.

3

Pak k nim prosejte mouku s kypřicím práškem a vypracujte měkké nelepivé těsto.

4

Třetinu těsta dejte do mrazáku. Zbylé 2/3 těsta vmačkejte na dno (případně i na boky) formy.

5

Jablka nastrouhejte, přimíchejte k nim rozinky, skořici a vanilkový cukr a rozprostřete je na těsto.

6

Posypte ořechy a navrch nastrouhejte zbylou třetinu těsta.

7

Pečte asi 45 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zbylé bílky můžete buď zamrazit, nebo koláč ještě vylepšit. Ušlehejte je se 100 g krupicového cukru na pevný sníh. Na závěr do něj přidejte 1 lžičku vinného octa. Sníh naneste na jablečnou vrstvu, a teprve na něj nastrouhejte vychlazené těsto. Moučník s bílky jezte hned po upečení; druhý den sněhová vrstva zvlhne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín