Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 375 g
cukr 2 PL
sůl 1
máslo 100 g
studené
máslo 80 g
voda 8
Náplň
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 50 g
muškátový oříšek 0.5
jablka 8 ks
máslo 25 g
skořice 1 PL
sůl špetka

Smícháme mouku, cukr, sůl, přidáme kousky másla a rostlinný tuk a prsty směs rozmělníme do vzhledu drobenky. Přilijeme studenou vodu a zpracujeme do hladkého těsta.

Pomoučenýma rukama z těsta vytvoříme 2 koule (1 trochu větší než druhá), zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do lednice.

1 kouli vyválíme do tvaru pečící nádoby (průměr kola cca 30cm), dáme do vymaštěné formy a opět do lednice.

Náplň:

oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s cukrem, moukou, skořicí, solí (muškátovým oříškem), poté přisypeme jablka a pečlivě promícháme.

 

Jablka dáme do formy s těstem a "poházíme" na malé kousky nakrájenými kousky másla.
Druhou- menší- kouli rozválíme. Formu s jablky přikrajeme touto plackou a na krajích spojíme. Na pár místech  prořízneme.

Pečeme na 200 stupňů cca 40-50 minut- dokud kůrka nezezlátne a jablková směs probublává.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit