Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 375 g
cukr 2 PL
sůl 1
máslo 100 g
studené
máslo 80 g
voda 8
Náplň
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 50 g
muškátový oříšek 0.5
jablka 8 ks
máslo 25 g
skořice 1 PL
sůl špetka

Smícháme mouku, cukr, sůl, přidáme kousky másla a rostlinný tuk a prsty směs rozmělníme do vzhledu drobenky. Přilijeme studenou vodu a zpracujeme do hladkého těsta.

Pomoučenýma rukama z těsta vytvoříme 2 koule (1 trochu větší než druhá), zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do lednice.

1 kouli vyválíme do tvaru pečící nádoby (průměr kola cca 30cm), dáme do vymaštěné formy a opět do lednice.

Náplň:

oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s cukrem, moukou, skořicí, solí (muškátovým oříškem), poté přisypeme jablka a pečlivě promícháme.

 

Jablka dáme do formy s těstem a "poházíme" na malé kousky nakrájenými kousky másla.
Druhou- menší- kouli rozválíme. Formu s jablky přikrajeme touto plackou a na krajích spojíme. Na pár místech  prořízneme.

Pečeme na 200 stupňů cca 40-50 minut- dokud kůrka nezezlátne a jablková směs probublává.

Autor: Barucha

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit