0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečný koláč s voňavým kořením

Jablečný koláč s voňavým kořením

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4048 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 469 g
Tuky 197 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 375 g
cukr 2 PL
sůl 1
máslo 100 g
studené
máslo 80 g
voda 8
Náplň
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 50 g
muškátový oříšek 0.5
jablko 8 ks
máslo 25 g
skořice 1 PL
sůl špetka

Postup

1

Smícháme mouku, cukr, sůl, přidáme kousky másla a rostlinný tuk a prsty směs rozmělníme do vzhledu drobenky. Přilijeme studenou vodu a zpracujeme do hladkého těsta.

2

Pomoučenýma rukama z těsta vytvoříme 2 koule (1 trochu větší než druhá), zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do lednice.

3

1 kouli vyválíme do tvaru pečící nádoby (průměr kola cca 30cm), dáme do vymaštěné formy a opět do lednice.

4

Náplň:

oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s cukrem, moukou, skořicí, solí (muškátovým oříškem), poté přisypeme jablka a pečlivě promícháme.

5

Jablka dáme do formy s těstem a "poházíme" na malé kousky nakrájenými kousky másla.

6

Druhou- menší- kouli rozválíme. Formu s jablky přikrajeme touto plackou a na krajích spojíme. Na pár místech  prořízneme.

7

Pečeme na 200 stupňů cca 40-50 minut- dokud kůrka nezezlátne a jablková směs probublává.

Autor: Barucha

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit