0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečný koláč s voňavým kořením

Jablečný koláč s voňavým kořením

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4048 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 469 g
Tuky 197 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 375 g
cukr 2 PL
sůl 1
máslo 100 g
studené
máslo 80 g
voda 8
Náplň
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 50 g
muškátový oříšek ½
máslo 25 g
skořice 1 PL
sůl špetka

Postup

1

Smícháme mouku, cukr, sůl, přidáme kousky másla a rostlinný tuk a prsty směs rozmělníme do vzhledu drobenky. Přilijeme studenou vodu a zpracujeme do hladkého těsta.

2

Pomoučenýma rukama z těsta vytvoříme 2 koule (1 trochu větší než druhá), zabalíme do potravinářské folie a dáme na hodinu do lednice.

3

1 kouli vyválíme do tvaru pečící nádoby (průměr kola cca 30cm), dáme do vymaštěné formy a opět do lednice.

4

Náplň:

oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s cukrem, moukou, skořicí, solí (muškátovým oříškem), poté přisypeme jablka a pečlivě promícháme.

5

Jablka dáme do formy s těstem a "poházíme" na malé kousky nakrájenými kousky másla.

6

Druhou- menší- kouli rozválíme. Formu s jablky přikrajeme touto plackou a na krajích spojíme. Na pár místech  prořízneme.

7

Pečeme na 200 stupňů cca 40-50 minut- dokud kůrka nezezlátne a jablková směs probublává.

Autor: Barucha

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč