Díky šťávě vypečené z jablek je koláč krásně vláčný a jako kontrast ovesná drobenka na povrchu krásně křupe. Další recept na jablečný koláč do vaší sbírky...
Suroviny
Postup
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců, nakrájejte na 0,5cm měsíčky a hoďte do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povařte.
Poté je zceďte a v cedníku nechte vychladnout.
Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšlehejte v hladké těsto.
Těsto přelijte do máslem vymazané dortové formy, poklaďte dokola měsíčky jablek a posypte je skořicovým cukrem.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Připravte si drobenku. Ovesné vločky rozmixujte, promíchejte s cukrem a máslem a rozdrobte rovnoměrně po povrchu koláče.
Pečte 30–40 minut. Jakmile vyjde zapíchnutá špejle čistá, koláč je hotový.
Nechte vychladit a podávejte.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com