0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečný koláč s drobenkou z ovesných vloček

Jablečný koláč s drobenkou z ovesných vloček

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3687 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 646 g
Tuky 71 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jogurt 0.5 kg
mouka pšeničná polohrubá 0.5 kg
krupicový cukr 0.25 g
vejce 2 ks
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
jablko 5 ks
větší kusy
skořicový cukr 1 ks
máslo
na vymazání formy
ovesné vločky 50 g
cukr 50 g
máslo 30 g

Postup

1

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na 0,5 cm měsíčky a hodíme do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povaříme.

2

Poté je dáme v cedníku uchladit.

3

Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšleháme v hladké těsto.

4

Těsto přelijeme do máslem vymazané dortové formy, poklademe měsíčky jablek - hezky úhledně dokola:)

5

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. jablka posypeme skořicovým cukrem a připravíme drobenku.

6

Ovesné vločky rozmixujeme, promícháme s cukrem a máslem a rozdrobíme rovnoměrně po povrchu koláče.

7

Pečeme 30 - 40 minut - kontrolujeme vpichem špejle, když špejle vyjde čistá, koláč je hotový.

8

Vychladíme a podáváme.

Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s názvem "Benátecká gurmánka", kde naleznete další recepty.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit