Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3687 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 646 g
Tuky 71 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky šťávě vypečené z jablek je koláč krásně vláčný a jako kontrast ovesná drobenka na povrchu krásně křupe. Další recept na jablečný koláč do vaší sbírky...

Suroviny

větší
jogurt 500 g
rostlinný olej 250 ml
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
skořicový cukr 1 bal
na vymazání formy
Na drobenku
cukr 50 g

Postup

1

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců, nakrájejte na 0,5cm měsíčky a hoďte do vroucí vody, ve které je asi 3 minuty povařte.

2

Poté je zceďte a v cedníku nechte vychladnout.

3

Jogurt, polohrubou mouku, olej, cukr krupice, špetku soli, vejce a prášek do pečiva vyšlehejte v hladké těsto.

4

Těsto přelijte do máslem vymazané dortové formy, poklaďte dokola měsíčky jablek a posypte je skořicovým cukrem.

5

Troubu předehřejte na 170 °C.

6

Připravte si drobenku. Ovesné vločky rozmixujte, promíchejte s cukrem a máslem a rozdrobte rovnoměrně po povrchu koláče.

7

Pečte 30–40 minut. Jakmile vyjde zapíchnutá špejle čistá, koláč je hotový.

8

Nechte vychladit a podávejte.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín