0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečný koláč s pudinkem

Jablečný koláč s pudinkem

Hodnocení receptu
3.6 / 5. Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6960 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 1107 g
Tuky 235 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké těsto, šřavnatá jablka a vláčný pudink. To je podmanivá kombinace. Jablečný koláč s pudinkem je šřavnatá pochoutka, které se nedá odolat. 

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 500 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo 250 g
vejce 2 ks
moučkový cukr 120 g
mléko
Náplň
jablko 1.5 kg
pudinkový prášek 3 bal
vanilkový
cukr 10 PL
skořice
vanilkový cukr
rozinky
ořechy
kokos strouhaný

Postup

1

Mouku, prášek, tuk, vejce, cukr, popř. mléko vypracujeme v těsto, necháme v chladu odpočinout.

2

Nakrájená jablka smícháme s pudinkem, cukrem, skořicí a přísadami, 15 minut necháme stát.

3

Těsto rozdělíme na dva pláty, jeden dáme na vymazaný a vysypaný plech a propícháme vidličkou.

4

Poklademe jablkovou směsí, přiklopíme druhým plátem, opět propícháme.

5

Pečeme pomalu asi 45 min při 150 horký vzduch, 20 minut dole, zbytek nahoře.

Autor: lenkan

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit