Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný kompot

Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak, když vás začne honit mlsná... Tento je podle receptu naší čtenářky Kateřiny Landové.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Vaření 10:00
Česká

Ingredience

    • 4–6 pevných, spíš nakyslých jablek 
    • 3–4 lžíce krupicového cukru (podle kyselosti jablek) 
    • Nastrouhaná kůra ze 2 citronů 
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 3 svitky skořice

Příprava jídla

1  Jablka podle potřeby oloupejte (například jablka s červenou slupkou vypadají moc hezky neoloupaná), zbavte jádřince a nakrájejte na šestinky. Dejte je do hrnce, kam se pohodlně vejdou, a zalijte je vodou, aby byla ponořená. Přidejte cukr, citronovou kůru a koření. Přiveďte k varu.

Vařte, až jablka začnou průsvitnět, dejte ale pozor, abyste je nerozvařili. Podávejte ještě teplá s trochou šťávy, v níž se jablka vařila.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koření do kompotu

Koření do kompotu

Hvězdný meruňkový kompot

Jak na hruškový kompot

Jak na hruškový kompot

REKLAMA

Přidat komentář