Švestky, jablka, kardamom, oříšky a javorový sirup - kuskus napěchovaný dobrotami můžete podávat jako letní dezert či sladkou večeři.
Suroviny
kuskus
185
g
jablečná šťáva
360
ml
vroucí
švestky
50
g
bez pecek, sušené
sušené ovoce
75
g
jablečné křížaly
sušené brusinky
50
g
kardamom
¼
ČL
mletý
vlašské ořechy
30
g
javorový sirup
3
PL
Postup
1
185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout.
2
Pak vmíchejte 50 g sušených švestek bez pecek a 75 g jablečných křížal, obojí nasekané, 50 g sušených brusinek, ¼ lžičky mletého kardamomu, 30 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných, a 3 lžíce javorového sirupu.
3
Podávejte jako dezert, chcete-li teplé nebo vychlazené a nakrájené jako kuskus s borůvkami.