Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný kuskus

Jablečný kuskus

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1312 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 236 g
Tuky 25 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestky, jablka, kardamom, oříšky a javorový sirup - kuskus napěchovaný dobrotami můžete podávat jako letní dezert či sladkou večeři.

Související recepty

Suroviny

kuskus 185 g
jablečná šťáva 360 ml
vroucí
bez pecek, sušené
sušené ovoce 75 g
jablečné křížaly
sušené brusinky 50 g
kardamom ¼ ČL
mletý

Postup

1

185 g kuskusu dejte do ohnivzdorné mísy a zalijte 360 ml vroucí jablečné šťávy. Přikryjte a nechte šťávu vsáknout.

2

Pak vmíchejte 50 g sušených švestek bez pecek a 75 g jablečných křížal, obojí nasekané, 50 g sušených brusinek, ¼ lžičky mletého kardamomu, 30 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných, a 3 lžíce javorového sirupu.

3

Podávejte jako dezert, chcete-li teplé nebo vychlazené a nakrájené jako kuskus s borůvkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...