Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný punč s kořeněným rumem
Jablečný punč s kořeněným rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečný punč s kořeněným rumem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3783 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 426 g
Tuky 105 g
Vláknina 187 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní poloze k ohřívání, aby byl stále po ruce. 

Suroviny

jablečná šťáva 2 l
rum 500 ml
tmavý, kořeněný – např. Captain Morgan Spiced
badyán 4 hvězdičky
kardamom 4 tobolky
skořice 1 svitek
bio, svitek – cca 5 cm
třtinový cukr
podle chuti
červené, na tenké měsíčky

Postup

1

V hrnci smíchejte jablečnou šťávu, kořeněný tmavý rum, hřebíček, badyán, kardamom, skořici, citronovou kůru a 500ml vody.

2

Na středně velkém plameni přiveďte k varu, poté oheň ztlumte a 10 minut ohřívejte (nenechte však přejít varem). Ochutnejte a podle chuti oslaďte.

3

Než se punč ohřeje, pokapejte jablko nakrájené na měsíčky citronovou šťávou. Jablečné měsíčky na závěr vmíchejte do punče.

NĚCO NAVÍC
Nahraďte polovinu jablečné šťávy brusinkovým nektarem a jablka hrstí čerstvých brusinek. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...