Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní poloze k ohřívání, aby byl stále po ruce.
Suroviny
jablečná šťáva
2
l
rum
500
ml
tmavý, kořeněný – např. Captain Morgan Spiced
hřebíček
6
ks
badyán
4
hvězdičky
kardamom
4
tobolky
skořice
1
svitek
citronová kůra
1
ks
bio, svitek – cca 5 cm
třtinový cukr
podle chuti
jablko
1
ks
červené, na tenké měsíčky
citronová štáva
2
PL
1 V hrnci smíchejte jablečnou šťávu, kořeněný tmavý rum, hřebíček, badyán, kardamom, skořici, citronovou kůru a 500ml vody. Na středně velkém plameni přiveďte k varu, poté oheň ztlumte a 10 minut ohřívejte (nenechte však přejít varem). Ochutnejte a podle chuti oslaďte.
2 Než se punč ohřeje, pokapejte jablko nakrájené na měsíčky citronovou šťávou. Jablečné měsíčky na závěr vmíchejte do punče.
NĚCO NAVÍC
Nahraďte polovinu jablečné šťávy brusinkovým nektarem a jablka hrstí čerstvých brusinek.