0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečný punč s kořeněným rumem

Jablečný punč s kořeněným rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečný punč s kořeněným rumem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3783 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 426 g
Tuky 105 g
Vláknina 187 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní poloze k ohřívání, aby byl stále po ruce. 

Suroviny

jablečná šťáva 2 l
rum 500 ml
tmavý, kořeněný – např. Captain Morgan Spiced
hřebíček 6 ks
badyán 4 hvězdičky
kardamom 4 tobolky
skořice 1 svitek
citronová kůra 1 ks
bio, svitek – cca 5 cm
třtinový cukr
podle chuti
jablko 1 ks
červené, na tenké měsíčky
citronová štáva 2 PL

1 V hrnci smíchejte jablečnou šťávu, kořeněný tmavý rum, hřebíček, badyán, kardamom, skořici, citronovou kůru a 500ml vody. Na středně velkém plameni přiveďte k varu, poté oheň ztlumte a 10 minut ohřívejte (nenechte však přejít varem). Ochutnejte a podle chuti oslaďte.

2 Než se punč ohřeje, pokapejte jablko nakrájené na měsíčky citronovou šťávou. Jablečné měsíčky na závěr vmíchejte do punče.

NĚCO NAVÍC
Nahraďte polovinu jablečné šťávy brusinkovým nektarem a jablka hrstí čerstvých brusinek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit