0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 971 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 131 g
Tuky 29 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jablko 2 ks
větší
skořice 1 PL
citronová štáva 2 PL
mouka pšeničná hladká 125 g
cukr 1 PL
vejce 1 ks
mléko 60 ml
aby bylo těsto řídké
kypřicí prášek do pečiva 6 g
sůl 1 špetka
olej 1 PL

Postup

1

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej, mozne pridat i trochu piva..

2

Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet.

3

Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla.

4

Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova.

5

Smažená jablka nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.

Foto: PXhere.com

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit