Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 971 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 131 g
Tuky 29 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablka v těstíčku jsou zajímavou mutací klasických palačinek. Těsto by mělo být nepříliš řídké, ale ani husté. Zkrátka tak, aby na jablíčkách drželo. Následně je osmažte v dostatečném množství oleje a podávejte posypané vanilkovým a skořicovým cukrem. Smažená jablka v těstíčku si vychutnejte jako sytý zákusek nebo sladkou snídani ve dnech, kdy máte ráno čas na přípravu.

Suroviny

větší
cukr 1 PL
vejce 1 ks
mléko 60 ml
aby bylo těsto řídké
kypřicí prášek do pečiva 6 g
sůl 1 špetka
olej 1 PL
+ na smažení

Postup

1

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej, můžete přidat i trochu piva.

2

Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet.

3

Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla.

4

Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova.

5

Smažená jablka v těstíčku nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.

Foto: PXhere.com

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...