Jablka v těstíčku jsou zajímavou mutací klasických palačinek. Těsto by mělo být nepříliš řídké, ale ani husté. Zkrátka tak, aby na jablíčkách drželo. Následně je osmažte v dostatečném množství oleje a podávejte posypané vanilkovým a skořicovým cukrem. Smažená jablka v těstíčku si vychutnejte jako sytý zákusek nebo sladkou snídani ve dnech, kdy máte ráno čas na přípravu.
Suroviny
Postup
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej, můžete přidat i trochu piva.
Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet.
Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla.
Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova.
Smažená jablka v těstíčku nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.
Foto: PXhere.com