0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablkový cheescake s amarettom

Jablkový cheescake s amarettom

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

100g maslové sušienky

80g karamelové sušienky

90g masla

2 PL trstinového cukru

1 ČL škorice

Krém:

250g Philladelphia

500g Mascarpone

200g šľahačkovej smotanany

160g práškového cukru

3 PL pudingu s pravou vanilkou

3 vajcia

50 ml likéru Amaretto

1 vanilkový lusk

Jablková vrstva:

6 stredne veľkých kyslejších jabĺk

2 PL masla

1 ČL citrónovej šťavy

1 ČL škorice

2 PL Amaretta

1 PL trstinového cukru

Dokončenie (jablkové želé):

100 ml vody

3-4 stredne veľké jablká

2-3 PL cukru (podľa kyslosti jabĺk)

1 ČL citrónovej šťavy

50g masla

50 ml Amaretta

2 plátky želatíny 

1. Sušienky si v pomelieme v mixéri. Rozmixované sušienky dáme do misy, pridáme škoricu, trstinový cukor a roztopené maslo a všetko spolu premiešame. Dáme do formy, roztlačíme aj po okrajoch a vložíme do chladničky.

2. Medzitým si pripravíme jablkovú vrstvu. Jablká ošúpeme, odstránime jadrince a nakrájame na menšie, približne 0,5 mm kúsky. Do hrnca dáme maslo a necháme ho roztopiť, pridáme cukor, škoricu a citrónovú štavu a premiešame. Pridáme nakrájané jablká, všetko spolu premiešame a necháme 5 minút podusiť. Nakoniec pridáme amaretto  a necháme ešte približne 2 minúty podusiť. Odstavíme a necháme vychladnúť. Kým jablká vychladnú pripravíme si náplň.

3. V mise zmiešame Philladelphiu s mascarpone a cukrom. Pridáme šľahačkovú smotanu, vanilku a mixérom premiešame. Potom zašľaháme vajcia a nakoniec pridáme puding a amaretto ešte prešľaháme.

4. Korpus vyberieme z chladničky a formu obalíme alobalom. Na korpus rozložíme vychladnuté jablká a nakoniec na jablká najlejeme pripravený krém. Formu dáme do hlbokého plechu, do ktorého nalejeme vodu a dáme piecť do predhriatej rúry na cca 1,5 hodiny (záleží od rúry). Cheesecake po upečení necháme vychladnúť vo vypnutej rúre. Po úplnom vychladnutí dáme cheesecake do chladničky aspoň na 3 - 4 hodiny  (najlepšie cez noc).

5. Nakoniec si pripravíme vrchnú vrstvu. Jablká si ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky, pokvapkáme ich trochou citrónovej šťavy aby nezhnedli. Do hrnca dáme vodu, maslo a cukor a necháme zohriať kým sa cukor nerozpustí. Keď voda začne vrieť, stíšime plameň a pridáme jablká a škoricu. Všetko spolu necháme dusiť 10 minút, kým jablká nezmeknú a aby sa tekutina trochu zredukovala. Medzitým si namočíme plátkovú želatínu. Keď jablká zmeknú, pridáme nakoniec amaretto a lyžičku masla a povaríme ešte 2 minúty. Potom ich odstavíme a pridáme k nim želatínu. Jablká necháme vychladnúť a keď začnú hustnúť natrieme ich na vychladnutý cheesecake a necháme v chaldničke zhtuhnúť.  (Tip: Jablká môžeme aj rozmixovať ak by niekto nechcel na povrchu kúsky). Dobrú chuť

 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč